Rusya, Ermenistan'dan Sebze İthalatını Kısıtlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rusya, Ermenistan'dan Sebze İthalatını Kısıtlıyor

28.05.2026 15:39

Rusya, Ermenistan'dan domates, salatalık, biber ve çilek ithalatına 30 Mayıs'tan itibaren kısıtlama getirecek.

Rusya'nın, 30 Mayıs'tan itibaren Ermenistan'dan domates, salatalık, biber, yeşillik ve çilek ithalatına geçici kısıtlama getireceği bildirildi.

Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisinden (Rosselhoznadzor) yapılan açıklamada, Ermenistan menşeli ve bu ülkeden gönderilen domates, salatalık, biber, yeşillik ve çileğe yönelik geçici kısıtlamanın 30 Mayıs'tan itibaren uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, kararın, Ermenistan'dan Rusya'ya yapılan yaş sebze ve meyve sevkiyatlarında ihlallerin artması ve bitki sağlığı güvenliğinin sağlanması amacıyla alındığı kaydedildi.

Rusya, 22 Mayıs'tan itibaren Ermenistan'dan çiçek ithalatına da geçici kısıtlama getirmişti.

Son dönemde Rusya ile Ermenistan yetkililerinin karşılıklı eleştirel açıklamaları dikkati çekiyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rusya, Ermenistan'dan Sebze İthalatını Kısıtlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement