Galaxy Note 7, patlayarak ya da alev alarak çeşitli yangınlara, uçakların rötar yapmalarına ve hatta hükümet soruşturmalarına yol açarak Samsung'un başını oldukça ağrıttı. Ancak tüm bunlar bir yana, firmayı bekleyen başka bir sorun daha var. Zira Samsung mühendisleri, bu patlamalara ve alev alma olaylarına tam olarak neyin sebep olduğunu belirlemekte güçlük çekiyorlar.
SORUNUN KAYNAĞI BULUNAMADI
Yaşanan ilk olayın üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen şirket, sorunun kaynağını henüz kesin olarak tespit edebilmiş değil. İlk patlama olaylarından sonra piyasadaki telefonları geri çağıran Samsung, konunun müsebbibi olarak, bir alt şirketi olan pil üreticisi firmayı göstermişti.
ŞİRKET DEĞİŞTİRDİ, PİL SORUNU BİTMEDİ
Piller başka bir firmadan tedarik edildikten sonra yeniden piyasaya sürülen Note 7'lerde, benzer sorunların devam etmesiyle mesele daha da büyümüş oldu.
ÇALIŞANLARIN E-POSTA HABERLEŞMESİNİ YASAKLADI
Öte yandan, Samsung'un testleri gerçekleştiren çalışanlarının aralarında e-posta yoluyla haberleşmelerini yasaklaması da, sorunun tespit süresini uzatan başka bir etken. Olası yasal yaptırımlardan endişelenen Samsung, bu yazışmaların "yanlış ellere" geçmesini istemiyor.
Son Dakika › Ekonomi › Samsung, Galaxy Note 7'lerin Neden Patladığını Bulamadı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?