Saran, Hava Taşımacılığına Giriyor - Son Dakika
Ekonomi

Saran, Hava Taşımacılığına Giriyor

Saran, Hava Taşımacılığına Giriyor

Saran Holding, ABD'nin En Büyük Helikopter Üreticisi Bell Helicopter Textron Firmasından, 3 Helikopter Satın Alıyor.

31.08.2008 02:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saran Holding, ABD’nin en büyük helikopter üreticisi Bell Helicopter Textron firmasından, 3 helikopter satın alıyor.

Sipariş verilen helikopterler, kurulacak helikopter hangarı ve bakım tesisi ile pilot eğitim merkezinin başlangıç maliyeti yaklaşık 10 milyon doları bulacağı belirtiliyor. Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Bu proje Türkiye ve bölgeye yönelik ciddi bir yatırım olacak" dedi.

Yetişmiş personel eksik

Sektörün bu kadar hızlı büyümesinin beraberinde sorunları da getirdiğine işaret eden Sadettin Saran, şöyle konuştu: "Bunların başında yetişmiş personel eksikliği yer alıyor. Yatırımımızın önemli bir parçası olan eğitim merkezinde pilot yetiştirmeye ağırlık vereceğiz. Bu proje Türkiye ve bölgeye yönelik ciddi bir yatırım olacak."

Bell ile anlaşma imzaladı

Saran, 2006 yılından bu yana Türkiye temsilciliğini de yaptığı Bell Helicopter Textron’dan 3 helikopter almak için anlaşmayı imzaladı. Yapılan anlaşma uyarınca 1 adet Bell 206L-4 ve 2 adet Bell 407 model helikopter 2010 ve 2011 yılında teslim edilecek.

Her türlü havada uçuyor

Dünyada çok talep gören tek motorlu Bell 206L-4 Long Ranger ve Bell 407 helikopterleri 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip. 600 kilometre menzili olan Bell 206L-4, 204 km/s hıza ulaşabiliyor. Bell 407 ise 259 km/s hıza ulaşabilirken menzili 612 km. Bu helikopterler, türbin motorlu olmaları itibariyle her türlü hava koşulunda yüksek performans gösterebiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Saran, Hava Taşımacılığına Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement