Sayıştay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Sayıştay Başkanlığı Açıklaması

"Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gerek 2011 yılı gerekse 2012 yılı mali iş ve işlemlerinin denetimi sürecinde uzlaşma sonuçları, Gelir İdaresi Başkanlığı Faaliyet Raporları esas alınarak değerlendirilmiş ancak mükellef bazında ayrıntılı bir inceleme yapılmadığı gibi denetim raporlarında herhangi bir mükellef isim veya unvanına yer verilmemiştir"

24.06.2013 15:42

Sayıştay Başkanlığı'nca, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gerek 2011 yılı gerekse 2012 yılı mali iş ve işlemlerinin denetimi sürecinde uzlaşma sonuçlarının, Gelir İdaresi Başkanlığı Faaliyet Raporları esas alınarak değerlendirildiği ancak mükellef bazında ayrıntılı bir inceleme yapılmadığı gibi denetim raporlarında herhangi bir mükellef isim veya unvanına da yer verilmediği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında bugün "Vergide abidik gubidik işler" başlığı altında Sayıştay raporlarına atfen yapılan haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gerek 2011 yılı gerekse de 2012 yılı mali iş ve işlemlerinin denetimi sürecinde uzlaşma sonuçlarının, Gelir İdaresi Başkanlığı Faaliyet Raporları esas alınarak değerlendirildiği ancak mükellef bazında ayrıntılı bir inceleme yapılmadığı gibi denetim raporlarında herhangi bir mükellef isim veya unvanına da yer verilmediği aktarılan açıklamada, "Dolayısıyla haberlerde adı geçen mükelleflerle ilgili Sayıştay raporlarında spesifik herhangi bir bulgu yer almamaktadır" denildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sayıştay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement