Şerbetçiotu Fiyatı Belirlenemedi - Son Dakika
Ekonomi

Şerbetçiotu Fiyatı Belirlenemedi

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçi otunun kilogram başına alım fiyatı tespiti için kurulan komisyonda mutabakat sağlanamadığından fiyat belirlenemedi.

24.06.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçi otunun kilogram başına alım fiyatı tespiti için kurulan komisyonda mutabakat sağlanamadığından fiyat belirlenemedi.

Kaymakamlık binasındaki toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Kaymakam İbrahim Özdel, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarım Ürünleri ve Besicilik Sanayi ve Ticaret (TARBES) Müdürü Sami Ökmengil, Ot-Gül Kooperatif Başkanı Muzaffer Kozpınar ve Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar ile üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2016 yılı yaş şerbetçi otu taban fiyatı belirlemede mutabakat sağlanamadı.

Hazırlanan raporla 6 lira 90 kuruş gider üzerinden pazarlıkların yapıldığı toplantıda, TARBES yetkililerinin kilogram başına aroma çeşidinde 7 lira 10 kuruş, diğerleri için 6 lira 90 kuruşun üzerine çıkmaması tartışmalara neden oldu.

Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyondan çıkacak iyi bir fiyatın şerbetçi otu üreticileri için teşvik olacağını aksi taktirde vatandaşın bu şartlar altında şerbetçiotu üretmeyeceğini söyledi.

Komisyon üyeleri, alt fiyatın 6 lira 90 kuruş, üst fiyatın 7 lira 20 kuruşun altında olmaması için ısrar etmelerine rağmen, Ökmengil 6 lira 90 kuruş ve 7 lira 10 kuruşta ısrarcı oldu.

Komisyon üyelerinin görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki günlerde yeniden biraraya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şerbetçiotu Fiyatı Belirlenemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement