Siber Saldırılar Boyut Değiştirdi' - Son Dakika
Ekonomi

Siber Saldırılar Boyut Değiştirdi'

Gelişen teknolojiler hayatımıza kolaylık katarken bir yandan da güvenlik tehditleri artıyor.

19.03.2015 17:24

Gelişen teknolojiler hayatımıza kolaylık katarken bir yandan da güvenlik tehditleri artıyor. Burgan Bank BT Güvenlik ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Gamze Yurttutan siber tehditleri ve siber tehditlerin değişen hedeflerini Wise TV kameralarına anlattı.

IDC BT Güvenliği 2015 Konferansında Wise TV kameralarına konuşan Gamze Yurttutan, siber saldırıların artık daha özele inmeye başladığını ifade etti. Gamze Yurttutan "Artık siber saldırılar tüm internet kullanıcılarını etkileyecek saldırılardan ziyade belirli kurumları, belirli ülkeleri, belirli kişileri hedef alıyor" dedi.

Belirli ülkeleri ve kurumları hedef alan siber saldırı türünün ileri düzey saldırılar olduğunu belirten Yurttutan "İleri düzey siber saldırılara saldırılara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gelecekte bu tarz saldırıların artarak devam edeceğini düşünüyorum" diye söyledi.

Yurttutan ileri düzey siber saldırılara karşı önemlerin alınması gerektiğini belirtirken aynı zamanda saldırıya uğrayan kurum ve kuruluşlarında paylaşımda bulunmalarını tavsiye etti. Burgan Bank BT Güvenlik ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Gamze Yurttutan " Saldırıya uğrayan kurumlar paylaşımda bulunmalılar ki diğer kurumlarda bu tehditlere karşı hazırlıklı olsunlar" dedi.

Siber Saldırılar Boyut Değiştirdi\'
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Siber Saldırılar Boyut Değiştirdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement