Sigorta Haftası Iıı. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Sigorta Haftası Iıı. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile Başladı

Sigorta bilincinin artırılması amacıyla bu yıl 26 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında kutlanan Sigorta Haftası, Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından düzenlenen III. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile başladı.

26.05.2014 14:52

Sigorta bilincinin artırılması amacıyla bu yıl 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında kutlanan Sigorta Haftası, Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından düzenlenen III. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile başladı.

Türkiye Sigorta Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Sigorta ve Bireysel Emeklilik Sektöründe Dağıtım Kanalları" konulu III. Ulusal Sigorta Sempozyumu'nda, sigorta ve bireysel emeklilik dağıtım kanallarında yeni düzenlemeler ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, düzenleyici, sigorta şirketi, acente, broker ve banka perspektifinden ele alındı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ragıp Yergin ile SEGEM Yönetim Komitesi Üyesi ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar gerçekleştirdi.

Aktaş, Türkiye'deki prim üretiminin yüzde 70'ini gerçekleştiren acentelerin kurumsallaşmasını desteklemek amacıyla nisan ayı sonunda yürürlüğe giren yönetmeliğe dikkati çekerek, yeni yönetmelikle sigorta acenteliği faaliyetlerinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı bir biçimde sürdürmesi ve sözleşme taraflarının hak ve menfaatlerinin korunmasının hedeflendiğini kaydetti.

Toplumdaki sigorta algısının mimarının dağıtım kanalları olduğunu belirten Aktaş, mayıs ayında yürürlüğe giren yeni bir yönetmelikle teknolojik gelişmelere paralel olarak satışların, internet kanalı, çağrı merkezi ve benzeri uzaktan satış yöntemleri ile yapılabilmesinin önünün açıldığını anımsattı.

"Prim üretimi de acente sayısı da artacak"

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ragıp Yergin de Türkiye'deki acente sayısına dikkati çekerek, "Mevcut koşullarda şimdiki sayı yeterli düşünülse bile, yakın gelecekte sektörde yaşanacak gelişmelere paralel bir biçimde prim üretimi yükselecek, buna bağlı olarak da acente sayısı artacak" öngörüsünde bulundu.

Belçika'da her 10 bin kişiye 8, Hollanda'da 6, Fransa'da ise 3 sigorta acentesi düşerken, Türkiye'de bu sayının 2 olduğunu belirten Yergin, aynı şekilde her 10 bin kişiye düşen banka acentesi sayısında da benzer bir tablonun ortaya çıktığını aktardı.

SEGEM Yönetim Komitesi Üyesi ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ise, birlik tarafından yetkilendirilen 115 odanın 14 bin 500 acenteyi mevzuata uygunluk açısından denetlendiğini belirterek "Denetim mekanizmaları sürekli işliyor ve geliştiriliyor. Ancak acente dışı diğer dağıtım kanalları için bunu söylemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Bankaların, doğrudan satış kanalları ve kısmen brokerlar için hem düzenleme, hem de uygulama eksikliği bulunduğunu dile getiren Yorgancılar, dağıtım kanalları arasında oluşabilecek haksız rekabetin önlenebilmesi için gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğini vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sigorta Haftası Iıı. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement