Söktaş, Hindistan'a Yöneldi, 83 Milyon Dolar Yatıracak - Son Dakika
Ekonomi

Söktaş, Hindistan'a Yöneldi, 83 Milyon Dolar Yatıracak

Söktaş, Hindistan\'a Yöneldi, 83 Milyon Dolar Yatıracak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (Tüsiad) Eski Başkanlarından Söktaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, Hindistan'a Önümüzdeki 4-5 Yılda 83 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak.

09.10.2007 02:18

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) eski başkanlarından Söktaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, Hindistan’a önümüzdeki 4-5 yılda 83 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Bu yıl içinde Hindistan’da 1.1 milyon dolar sermayeli Söktaş India PVT’yi kuran Söktaş Tekstil, 2008 yılı sonuna kadar 12 milyon doları özsermaye olmak üzere toplam 30 milyon dolar yatırımla bu ülkede yeni bir tesis inşa edecek.

ÜRETİM 2008’DE BAŞLAYACAK: İpliği boyalı ve düz boyalı gömleklik kumaş ile spor giyim kumaşları üreten Söktaş Tekstil’in Hindistan’da kuracağı yeni tesislerde de bu ürünleri üretecek. Söktaş Tekstil’den İMKB’ye yapılan açıklamaya göre fabrika arazisi satın alınan Hindistan’daki yeni üretim tesisi 2008’in üçüncü çeyreğinde üretime geçirilecek.

YATIRIMA IFC DESTEĞİ: İMKB’ye yapılan açıklamada, Söktaş Tekstil’in sözkonusu yatırımın finansmanı için International Corporation (IFC) ve Hindistan’da yerleşik bankalarla görüştüğü belirtildi. IFC ile devam eden görüşmelerde, Hindistan’daki şirkete yaklaşık yüzde 19 hisse iştiraki de dahil olmak üzere Türkiye ve Hindistan yatırım ve operasyonları toplam 45 milyon dolarlık bir paketin ele alındığı kaydedildi. Söktaş India PVT’ye önümüzdeki 4-5 yılda yapılacak yatırım tutarının 83 milyon dolara ulaşacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Söktaş, Hindistan'a Yöneldi, 83 Milyon Dolar Yatıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement