Bakan Vedat Bilgin tarih verdi! EYT düzenlemesi ne zaman gelecek? - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin tarih verdi! EYT düzenlemesi ne zaman gelecek?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaş konusunun ihtimal dahilinde olduğunu ve henüz netlik kazanmadığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Ocak ayına varmadan EYT'yi masadan kaldırırız. Meclise gitmiş olur" ifadelerini kullandı.

25.12.2022 19:42  Güncelleme: 23:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilyonların heyecanla beklediği EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, EYT'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmesinin ardından bu ay sonunda veya en geç Ocak ayının ilk haftasında düzenlemenin Meclis'e sevk edileceğini söyledi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle: "Cumhurbaşkanımıza arz ediyorum. Ben bu toplantıda da geldiğimiz son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, ileteceğim, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı kesinlikle söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim.

"YAŞ KONUSU NETLİK KAZANMADI"

Seçenekli bir tablo var önümüzde. Ben bu tabloyu arz edeceğim. Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak. Ödemelerde firma limitlerinden düşmeyecek bir çalışma olacak. Emekli olarak çalışmaya devam ederlerse sosyal güvenlik deste primi ödeniyor. O pirim şimdi yüksek. Emekli olmadan çalışanlarla aynı seviyeye getirmeye düşünüyoruz.

"OCAK BAŞINDA 2 MİLYONU GEÇEBİLİR"

Şu anda aralık ayının başındaki rakam 1 milyon 900 bin idi. Her ay sayılar artıyor. Ocak başında 2 milyonu geçebilir. Bu kadar kişi yaş şartı olmasaydı emekli olabilecekti. Yaklaşık 400 bini memur, 480 bini BAĞ-KUR'lular. Diğerleri, çoğunluğu da 4A'lılar. 274 bin kişini de işi yok ve yaşı bekliyor. Yaş sınırı olursa aşağı yukarı yarısı bu yıl, yarısı diğer yıl oluyor.

MEMUR ZAMMI KONUSU

Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından hemen önce ya da sonra hemen paylaşırız. Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var. Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik. Yarın meclise gidiyor."

Bakan Vedat Bilgin tarih verdi! EYT düzenlemesi ne zaman gelecek?

Son Dakika Ekonomi Bakan Vedat Bilgin tarih verdi! EYT düzenlemesi ne zaman gelecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Cetin: EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR..yaş şartı olmazsa 2milyon kişi emekli edilecek dediniz..biz 15 milyon göçmen değiliz HAKKIMIZ OLANİN MUCADELESİNİ VERİYORUZ.sadaka değil hakkımızi istiyoruz.BU YASAYİ SİZ CİKARTMAYİN GERCEKTEN SİZ BU YASAYİ CİKARMAYİN çünkü kendi halkida hak ettiğini vermek hakkını vermek size göre bir iş değil 8 0 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: biz duymaktan usandık siz gevelemeye bıkmadınız 3 0 Yanıtla
  • dinçer: ERKEN YAŞTA EMEKLİLİĞİ TEKRAR YAŞA TAKMAK.BİZLERİ BİRAZ SALAK YERİNE KOYMAKTIR. O ZAMAN ŞÖYLE YAPIN, BİZİ KAPSAYAN YASADAN KİM 37-38-39 YAŞLARINDA EMEKLİ OLMUŞSA GERİ ALIN EMEKLİLİĞİNİ BİZİM GİBİ ONLARDA BEKLESİN. EŞİT ADALET İSTİYORUZ. BİZE TANINAN HAKKI İSTİYORUZ. HAK GASPETMEK ADALET DEĞİLDİR. YAŞ ŞARTINI ŞİMDİLERDEN DEĞİL TÜM GEÇMİŞTEN KESİN.BİZLERİN PRİMİ DE YAŞI DA ZATEN DOLMUŞ. YASAYA GÖRE TERAZİ KURUN, POLİTİKAYA GÖRE DEĞİL 2 0 Yanıtla
  • Özgür Ergün: Yaş sınırı olursa eyt eyt mi oluyor. Sınır koyunda oy bekleyin. Havanızı alırsınız. Yeni gelenler düzeltirler. Muhalefete oy kaçırıyorsunuz. 2 0 Yanıtla
  • yusuf ozyurt: Ha geldi ha gelecek aha da geldi derken ne gelen ne de giden bı şey yokkkkk.....vay yavrum memleket ne hale geldiiii 2 0 Yanıtla

Advertisement