Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı

Türkiye'de hayat pahalılığının artmasıyla birlikte dışarda yemek yemek zorlaştı. Fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar restoranlara gitmeme kararı aldı. Porsiyonların küçülmesi fiyatları düşürmedi. Vatandaşlar sosyal medyada başlattıkları #boykot hareketiyle tepkilerini gösterdi.

18.04.2024 11:44  Güncelleme: 11:48

Türkiye'de son dönemde iyiden iyiye tırmanan hayat pahalılığı nedeniyle artık dışarda yemek yemek epey zorlaştı. Fahiş fiyatlar yüzünden ne kahvaltı ne de akşam yemeği yenebilir durumda değil.

SOSYAL MEDYADA "BOYKOT" HAREKETİ

Özellikle dar gelirli vatandaşlar duruma fazlasıyla tepki gösterirken, bu gidişat bir hareketi de beraberinde getirdi. Sosyal medya platformu X üzerinde yaşanan hareketlenme boykotu da beraberinde getirdi. Bu hareketle yurttaşlar 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı.

PORSİYONLAR KÜÇÜLDÜ AMA...

Bir kişilik serpme kahvaltının bin lirayı bulması, bir fincan kahve içmenin bile maliyetinin 150 liraya ulaşması öfkeyi ve tepkiyi beraberinde getirdi. Ayrıca porsiyon oranlarının küçülmesi, fiyatların artmasını da engellemedi. Artık porsiyonlar ne kadar küçükse fiyatlar da o kadar artıyor.

YORUM YAĞDI

Vatandaşlar tepkisini sosyal medyada başlattığı #boykot hareketiyle göstermeye başlarken, çok sayıda kullanıcının X platformunu yorum yağmuruna tuttuğu görüldü.

Sosyal medyada boykot çağrısı: Cumartesi-pazar kafe ve restoranlara gitmeyin
Sosyal medyada boykot çağrısı: Cumartesi-pazar kafe ve restoranlara gitmeyin
Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı

Son Dakika Ekonomi Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • ferhat eser: bunlara inat organizasyon yapın gün gibi her gün bir evde toplanın evde yiyin için sosyalleşin bu fırsatçılarda iflas edip kepenk indirsin halkın gücüne kimse dayanamaz 445 22 Yanıtla
    ferhat eser: ferdi kardeş insanlar birbirinden uzaklaştı eskiden sohbet vardı muhabbet vardı şimdi geçim sıkıntısı ellerde telefon insan gercek mutluluğu unuttu belki özümüze döneriz böylelikle herkes birbirine sarılsın mutlu olsun kardeşim asıl amaç bu.. 170 8 Ferdi durmuş: Tamam 55 14
  • null: restoranı mi boykot etmelisiniz devleti mi önce onu sorgulayın 166 137 Yanıtla
    Emir Kozcu: Devleti değil kardeşim hükümeti. 175 33 Oğuz Özen: Her ikisinide 22 12
  • Fırat Yanku: Yemek sektörü zor ayakta duruyordu zaten 28 215 Yanıtla
    Emir Kozcu: Vatandaş hariç her sektör ayakta zor duruyor masaallah:))) 152 7 yaşar koldemir: daha beter olsunlar.. 78 1 Yihye Gültekin: Yemektir firat 14 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement