'Stresli Bankalar' İçin Ek Kaynak İstenmeyecek - Son Dakika
Ekonomi

'Stresli Bankalar' İçin Ek Kaynak İstenmeyecek

\'Stresli Bankalar\' İçin Ek Kaynak İstenmeyecek

ABD Yönetimi, Sonuçları Yarın Açıklanması Beklenen 'Stres Testi'nin Ardından, Ek Sermayeye İhtiyaç Duyabilecek Bankalara Destek Olmak İçin Kongre'den Daha Fazla Para İstemeyi Planlamadığını Açıkladı.

06.05.2009 01:39  Güncelleme: 12:27

ABD yönetimi, sonuçları yarın açıklanması beklenen ’stres testi’nin ardından, ek sermayeye ihtiyaç duyabilecek bankalara destek olmak için Kongre’den daha fazla para istemeyi planlamadığını açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs yaptığı açıklamada, ABD’de 19 büyük bankaya uygulanan stres testlerinin sonuçlarını görmediğini, ancak yönetimin, elinde yeteri kadar para olduğundan ve Kongre’den ilave para istemeyeceğinden emin olduğunu söyledi. Bu arada bazı kaynaklara göre, düzenleyici kurumlar, stres testlerine tabi tutulan 19 bankadan 10 kadarının sermayesini artırması gerektiğini düşünüyor. Testler, ekonominin kötü olduğu bir dönemde bir bankanın minimum sermaye seviyesinin altına düştüğünü gösterirse, düzenleyici kurumlar bankadan sermayesini desteklemesi için bir yol bulmasını isteyecek. Bankalara, özel yatırımcılardan para desteği alabilmesi için altı ay verilebilecek. Bu sistem çalışmazsa, hükümet 700 milyar dolarlık TARP (Sorunlu Varlıklardan Kurtulma Programı) kapsamında bankalara ek kaynak aktaracak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Stresli Bankalar' İçin Ek Kaynak İstenmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement