Suriye İçin Unu TMO Toplayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye İçin Unu TMO Toplayacak

Suriye İçin Unu TMO Toplayacak
05.05.2015 10:10

Bakanlar Kurulu, Suriye'de yaşayan ve bu ülkedeki olaylardan zarar gören sivil halka yardım amacıyla 50 bin tona kadar ekmeklik buğdayın karşılığı un hibesi ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi'ni(TMO) görevlendirdi.

ANKARA - Bakanlar Kurulu, Suriye'de yaşayan ve bu ülkedeki olaylardan zarar gören sivil halka yardım amacıyla 50 bin tona kadar ekmeklik buğdayın karşılığı un hibesi ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi'ni(TMO) görevlendirdi.

TMO'nun Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında temin edeceği buğday unu sivil halka ulaştırılmak üzere Kızılay'a teslim edilecek. Bu unun nakliyesi ve dağıtımı AFAD koordinasyonunda Kızılay tarafından gerçekleştirilecek ve nakliye dağıtım bedeli de yine AFAD'ın ödeneklerinden karşılanacak.

Hibe edilen unun karşılığı ekmeklik buğdayın maliyeti üzerine KDV eklenmesiyle bulunacak tutar görev zararı olarak kabul edilecek ve Hazine tarafından karşılanacak. TMO muhasebe kayıtlarında izlenen görev zararları, Hazine bütçesinde yer alan ilgili harcama tertiplerinden gider kaydedilerek ödenecek.

Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Ekonomi Suriye İçin Unu TMO Toplayacak - Son Dakika


Advertisement