Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Suriye ve Irak'taki çatışmalara ilişkin, "Bu ülkelere ihracat artışı sürüyor ama bundan sonrası için tedbir almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Konukoğlu, haziran ayı meclis toplantısında, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin iç piyasadaki hareketliliği tetikleyeceğini belirtti.
Gaziantep'in mayıs ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 azaldığını vurgulayan Konukoğlu, zaman zaman dış satımda düşüş yaşanabileceğini aktardı.
En fazla ihracat yapan iller arasında 6'ncı sırada bulunduklarını bildiren Konukoğlu, şunları kaydetti:
"Irak ve Suriye'ye olan ihracatımız artıyor. 'Irak'ta yaşanan olaylardan sonra bir düşüş olur mu' diye baktığımızda herhangi bir azalmanın olmadığını gördük. Bu ülkelere ihracat artışı sürüyor ama bundan sonrası için tedbir almamız gerekiyor." - Gaziantep
Son Dakika › Ekonomi › Suriye ve Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?