Takasbank Teminatlandırma Parametrelerini Değiştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Takasbank Teminatlandırma Parametrelerini Değiştirdi

Takasbank Teminatlandırma Parametrelerini Değiştirdi

VİOP'ta endeks kontratının başlangıç teminatı 16 Ocak'tan itibaren 990 liradan bin 45 liraya yükselecek Altın kontratında başlangıç teminatı 225 liradan 210 liraya düşürüldü.

14.01.2015 11:25

Takasbank, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda teminatlandırma için kullanılan SPAN (Standard Portfolio Analysis of Risk) parametrelerini 16 Ocak 2015 tarihinde seans sonundan itibaren geçerli olacak şekilde değiştirdi.

Takasbank tarafından banka ve aracı kurumlara gönderilen Genel Mektup ile 16 Ocak 2015 tarihinde seans sonunda yapılacak gün sonu hesaplamaları sırasında ve sonrasında geçerli olacak SPAN parametreleri bildirildi.

BIST 30 endeks kontratında teminat bin 45 liraya yükseldi

Belirlenen yeni parametrelere göre VİOP'ta BIST 30 endeks kontratının başlangıç teminatı 990 liradan, bin 45 liraya, dolar/TL'ye dayalı TRYUSD kontratının başlangıç teminatı 110 liradan 115 liraya yükseltilirken, altına dayalı XAUUSD kontratı için başlangıç teminatı ise 225 liradan 210 liraya düşürüldü.

Ayrıca Mini BIST 30 endeks kontratında başlangıç teminatı 9,90 liradan 10,45 liraya çıkartılırken, bazı pay kontratlarına ilişkin teminatlarda da değişiklikler yapıldı.

Duyuruda, 16 Ocak seans sonunda yapılan gün sonu hesaplamaları sırasında ve sonrasında geçerli olacak SPAN parametreleri neticesinde teminat yükümlülüklerindeki olası artış ve azalışların gün sonu işlemleri tamamlandıktan sonra üye ekranlarından izlenebileceği ve üyelerin yükümlülüklere ilişkin gerekli kontrolleri yapmaları gerektiği ifade edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Takasbank Teminatlandırma Parametrelerini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement