Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmayarak daha önce duyurduğu üzere 2 günlük ek parasal sıkılaştırmaya başladı.
TCMB, daha önce ilan ettiği üzere bugün 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı ve döviz satım ihalesinin tutarını 160 milyon dolar olarak belirledi.
TCMB yarın da ek parasal sıkılaştırmaya gidecek.
TCMB'nin 11-12 Kasım'ı istisnai gün ilan etmesi sonrasında piyasa yapıcısı bankalar da dahil olmak üzere tüm bankalar faiz koridorunun üst bandı olan yüzde 7,75 seviyesinden repo imkanını kullanacak ve bankalara piyasa yapıcısı repo imkanı üzerinden fonlama yapılmayacak. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Tcmb 2 Günlük Ek Parasal Sıkılaştırmaya Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.