Hatay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) Erasmus Programı kapsamında aldığı yaklaşık 20 bin avroluk hibe desteği sayesinde, müdürlük bünyesindeki tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı kapasitesini arttıracak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesinde yaptığı toplantıda, Hatay'ın tarımsal faaliyetlerde, toprak yapısı ve iklimi itibarıyla her mevsim bitkisel üretim yapmaya müsait bir coğrafya olduğunu söyledi.
Yaklaşık 120 bin hektarlık Amik Ovası başta olmak üzere birçok bölgede farklı tarımsal faaliyetler yürütüldüğünü aktaran Tüfekçi, çeşitliliğe dikkati çekerek, "Bölgemizde narenciye başta olmak üzere, zeytin, pamuk, mısır, buğday, havuç, kavun ve her türlü sebze yetişiyor. İlimizin tarımsal potansiyeli geçmişten daha ileri gitmesi için tüm paydaşlarımızla beraber faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ancak yürütülen tarımsal faaliyetlerin yanı sıra birim alandan çok daha gelir getirici alternatif ürünlere de yönelmemiz son derece önemli. Bu kapsamda, bölgemiz tıbbi ve aromatik bitkiler açısından son derece zengin bir bölgedir. Bu sektörü biraz daha canlandırmak amacıyla müdürlük olarak tıbbi ve aromatik bitkiler eylem planı hazırladık. Bu çerçevede üretimden, toplanmasına, işlenmesinden satışına kadar tüm zincirin daha hareketlilik kazanmasıyla alakalı çalışmalarımızı hazırladığımız eylem planı çerçevesinde yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.
AB'den hibe desteği
Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde çalışanların deneyimini artırmak amacıyla Erasmus Programı'na proje hazırladıklarını belirten Tüfekçi, projenin kabul edildiğini ve 20 bin 696 avroluk bir hibe desteği aldıklarını kaydetti.
Bu hibe desteği sayesinde müdürlük bünyesindeki uzmanların Çek Cumhuriyetine gideceğini ve oradaki tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili çalışmaları yerinde göreceğini ifade eden Tüfekçi, "Böylece arkadaşlarımız Çek Cumhuriyeti'ne bir ziyaret planlıyor. Ziyaretimizin amacı, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili Çek Cumhuriyeti'nde ne gibi eğitimler ve çalışmalar yapılıyor bunlara iştirak ederek bize ne gibi katkıları olur, temel organik ve iyi tarım uygulamaları nelerdir bunları yerinde görmek. Böylece çalışanlarımızın kapasitesini arttıracağız ve bölgemizde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini yaygınlaştıracağız." diye konuştu.
Son Dakika › Ekonomi › Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinde Uzman Kapasitesi Artacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?