TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'dan "Yeni Anayasa" Vurgusu - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'dan "Yeni Anayasa" Vurgusu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu\'dan "Yeni Anayasa" Vurgusu

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası açılışı ile Fuar ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni anayasaya duyulan ihtiyaca dikkat çekerek, "Sistem artık bizi kaldırmıyor" dedi.

26.11.2012 19:04

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası açılışı ile Fuar ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni anayasaya duyulan ihtiyaca dikkat çekerek, "Sistem artık bizi kaldırmıyor" dedi.

Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Salih Fırat ve Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu başkanları iş adamları ve çok sayıda kişi katıldı. Temel atma butonuna basan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, daha sonra açılış kurdelesini kesti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Ticaret Kanunu'nun değişmesinde odaların büyük katkısının olduğuna dikkat çekerek, odalara yapılan eleştiriye cevap verdi. Hisarcıklıoğlu, "Türk Ticaret Kanunu değişmeden kalsaydı ne olurdu? Türk özel sektörü olarak üzerimizdeki 1 yıllık parasal yük tam 6 milyardı. Tam 6 milyar TL yük kalktı. Adıyaman Odası senin üzerinden 6 milyar liralık yükü kaldırdı. Daha ne yapsın. İş yapan herkes, iş hayatı boyunca bir kez de hapishaneyi ziyaret edecekti. 18 tane de hapis cezası kalktı. Dükkanda tabelanız düştü, görmediniz. Tam 73 bin lira ceza kapıdaydı. Bunu da ödeyemezseniz tam 730 gün hapis cezası vardı. Ben dedim ki bakanlarıma, bunu yazanlar Türkiye'de işsizlik sorunun çözmek için bu maddeyi koydular. Bu maddeyi kaldırmazsanız, her tabelanın başına bir gece bekçisi gerekecekti. 5.5 milyon adama iş bulacaklardı. Odalarımız, borsalarımız değişiklik önerilerini getirdiler, çalıştılar, hep beraber üzerimizdeki bu yükü kaldırdık" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de sistemin yamalı bohçaya döndüğünü ve biran önce yeni anayasanın yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sistem bizi kaldırmıyor, açık söyleyeyim. Sistem yamalı bohçaya dönmüş durumda, artık yerinde patinaj yapıyor. Bu sistemi yeniden kurmamız lazım, bütün kurum ve kuruluşlarıyla yeniden yapılandırmamız lazım. Çünkü sisteme yama yaptıkça sistem yama tutmaz oldu artık. Sistemi kökten değiştirmemiz lazım. Peki sistemin kökten değişikliği nereden başlar? Binanın temelinden başlar. Temeli ne sistemin; anayasa. Anayasadan başlayarak bütün sistemi yeniden yapılandırmamız lazım. Biz yeni anayasamızı istiyoruz, açık söyleyeyim. Biz yeni anayasamızı istiyoruz. Başka bahara kalmasın. Bunu biran önce bitirin çünkü anayasa ile iş bitmiyor. Sistemin tamamının yeniden yapılandırmak lazım. Bütün kanunları yeni anayasaya göre düzenlemek lazım."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adıyaman'ın huzur kenti olduğunu ve bundan dolayı hızlı geliştiğini vurgulayarak, şehre bir okul yaptırma sözü verdi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, sanayileşmeden bahsederek Adıyaman genelinde OSB'lerde 94 işletmenin faal olarak çalıştığını ve il sanayisinin lokomotifinin tekstil olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Adıyaman'dan övgü ile bahsederek, Adıyaman'ın vatanına, bayrağına her zaman saygı gösteren bir olduğunu kaydetti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş de, ülkeye hizmetin ancak ülke üzerindeki iklimin değişmesi ile mümkün olacağını bildirdi.

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman için güzel bir gelişmenin yaşandığına işaret ederek, ilin gelişmişliğinin sanayisi ile anlaşılacağını söyledi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, hükümetin ekonomik politikalarından bahsederek, Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluşundan bugüne kadar tüm başkanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, kentin sorunlarından ve sanayicinin taleplerinden bahsederek, bina hakkında bilgi verdi.

Uslu, 5 milyon TL'ye mal olan binanın 8 katlı olduğu ve 2 yılda tamamladıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra, binaya emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'dan 'Yeni Anayasa' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement