Tonya Süt yeniden ayağa kalkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Tonya Süt yeniden ayağa kalkıyor

Tonya Süt yeniden ayağa kalkıyor

Geçtiğimiz yıllarda kapanma noktasına gelen Tonya Süt Kooperatifi AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'in öncülüğünde ilçenin kanaat önderlerinin bir araya gelmesiyle yeniden ayağa kalktı.

28.09.2020 16:34  Güncelleme: 16:46

Geçtiğimiz yıllarda kapanma noktasına gelen Tonya Süt Kooperatifi AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'in öncülüğünde ilçenin kanaat önderlerinin bir araya gelmesiyle yeniden ayağa kalktı.

Oluşturulan yeni yönetim kurulunun başkanı olan Yunus Tekin Baki kısa sürede Tonya Süt Kooperatifi'ninde mali disiplini sağlayarak kooperatifin satışlarını arttırmaya başladı. Yapılan başarılı çalışmalar neticesinde geçmiş borçlarını kapatarak üreticilere borcu kalmayan kooperatif satış pazarını da genişletti.

Tonya Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tekin Baki yaptığı açıklamada görev süresi içerisinde ilk mali kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirterek "Fabrikamız yönetiminde görev yaptığımız süre içerisindeki ilk mali kongremizi hayırlısıyla gerçekleştirdik. Ortaklarımıza detaylı faaliyet, denetleme, bilanço ve gelir tablosu raporları arz edildi" dedi.

Bölgede süt üretimi yaparak alın sürece katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür eden Baki açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kooperatifimizin sağlam ve gerçekçi adımlar ile geleceğe dönük hedeflerini gerçekleştirmesi adına yönetim kurulu olarak gösterdiğimiz gayretin, kooperatif üyelerimizce takdir edilmesi ve mali kongrede yapılan oylama sonucu tam oy alarak ibra edilmemiz bizi daha da güçlendirmiş ve teşvik etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugünden itibaren de, süt üretimi safhasında gece gündüz çalışan hemşehrilerimizin akıttıkları her bir damla alın terinin şahsımıza yüklediği sorumluluğun farkında olarak Tonya'mızın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlama noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tonya Süt yeniden ayağa kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet yılmaz: Arkadaşlar zamanında rahmetli babam ve memleketini seven insanlar bu fabrikayı gurbet ellerde fedakarlık yaparak bölge halkına fayda olsun diye kurdular birileri burdan statü sağlasın insanları hor görsün diye değil Tonya coğrafi konumu nedeniyle zaten hayvancığa müsait değil onca garip anamın bacımsın sırtında taşıdığı birkaç tutam otla binbir zorlukla bakıp evinden ocağından artırıp bedavaya verdiği sütten bile orayı ayakta tutmayı başaramadınız bu girişim de bulunan saygıdeğer insanları tebrik ediyorum inşaallah hak ettiği saygıyı bölge halkına gösterecek alçak gönüllü bir yönetim sağlanırsa dünyanın en kaliteli mamüllerini çıkarıp insanlığın hizmetine sunarsınız büyük şehirlerde patates püresi yemekten usandık ve birde pazar çok önemli bizim sorunumuz kalite değil pazar daha ülkemizde Tonyanın adını duymayan halklar var zengin insanımız lütfen bana ne demeyin birlite rahmet ayrılıkta azap var buyuruyor Allah resulü halk için Hak için saygılarımla 0 0 Yanıtla

Advertisement