TÜBİTAK'tan 10 Yılda 10 Milyon TL Destek - Son Dakika
Ekonomi

TÜBİTAK'tan 10 Yılda 10 Milyon TL Destek

TÜBİTAK\'tan 10 Yılda 10 Milyon TL Destek

Türkiye'nin en genç üniversitelerinden Özyeğin Üniversitesi, birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı.

29.03.2013 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'ne göre En Yenilikçi 4'üncü Üniversite olan Özyeğin Üniversitesi, 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Desteği almaya hak kazanan ilk 10 üniversite içinde yer aldı. Özyeğin Üniversitesi, toplam değeri 10 milyon TL olan TTO desteğinden

10 yıl boyunca yararlanacak.

Özyeğin Üniversitesi, TÜBİTAK'tan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) desteği almaya hak kazanan ilk 10 üniversite arasına girme başarısını gösterdi. Özyeğin Üniversitesi, toplam değeri 10 milyon TL olan TTO desteğinden 10 yıl boyunca, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve YTÜ ile birlikte yararlanacak.

İstanbul'da düzenlenen 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, "Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri yaptıkları faaliyetlerle, ülkenin sanayi, teknoloji ve yenilikçilik alanında gelişmesine ve istihdamın artmasına önemli katkılar sağlamaktadır. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma vizyonumuzu, teknoloji odaklı yeni girişimlerle gerçekleştirebiliriz. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi'nin TÜBİTAK desteğine layık görülmesi hem üniversitemiz adına hem de ülkemizin geleceği adına gurur verici. Sadece 5 yıldır faaliyet gösteren çok genç bir eğitim kurumu olarak, birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak ilk 10'da yer alma başarısını sergilemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Özyeğin Üniversitesi En Yenilikçi 4'üncü Üniversite

Özyeğin Üniversitesi daha önce de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın geçtiğimiz Ekim ayında açıkladığı 'Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'nde Sabancı Üniversitesi, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi'nin ardından dördüncü olmuştu. Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere beş boyuttan oluşuyor.

TÜBİTAK TTO Destekleme Programı'na sadece 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2012' sıralamasında yer alan üniversiteler başvurabiliyor. Programda yer alan üniversitelerin son 5 yıl içerisinde verdikleri hizmetler ile yerel ve bölgesel paydaşlar ile yürütülen işbirlikleri gibi TTO konusundaki deneyimler, ilk 10 üniversite arasına girebilmek açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi TÜBİTAK'tan 10 Yılda 10 Milyon TL Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement