Tügik Genel Başkanı Erkan Güral Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tügik Genel Başkanı Erkan Güral Açıklaması

07.05.2012 13:36

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, S&P'nin Türkiye'nin BB olan notunu sabit tutarken görünümünü pozitiften durağana çekmesinin iş dünyası açısından olumsuz bir netice oluşturmayacağını bildirdi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, S&P'nin Türkiye'nin BB olan notunu sabit tutarken görünümünü pozitiften durağana çekmesinin iş dünyası açısından olumsuz bir netice oluşturmayacağını bildirdi.

Güral yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin gelecek 12 ay içinde notunun artırılması ihtimalinin yüzde 30'un altında olduğunu dile getirerek, "Belli ki Avrupa krizinin Türkiye'yi ihracat üzerinden vurma ihtimali S&P'yi rahatsız etmiş. Ama iş dünyamızın S&P'nin yaptığı değerlendirmelerden olumsuz etkileneceğini düşünmüyoruz. Avrupa'da işlerin bozulması ve bunun da Türkiye'nin Avrupa ülkelerine olan ihracatını etkileyecektir tabii ki. Ancak Türk iş dünyası zaten realiteleri görerek hareket ediyor. Bu nedenle Avrupa'daki gelişmeler yeni bir şey değil bizler için" ifadelerini kullandı.

Erkan Güral, Türkiye'nin geniş bir vizyona sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yeni ihracat pazarları açmaya yönelik gayret ve çabalar var. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları imzalanıyor. Bunlar önemli gelişmeler. Yılın ilk 4 ayında dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen toplam ihracat yüzde 5,9 arttı.

S&P'nin kaygılandığı gibi Avrupa'ya ihracat yüzde 18 azalmasına rağmen, Afrika ülkelerine olan ihracatımız yüzde 45, Ortadoğu ülkelerine ihracatımız ise yüzde 17 arttı. Görüldüğü gibi Türkiye'nin ihracatında Avrupa yerine başka pazarlar devreye giriyor. Önümüzdeki dönemde ihracat pazarlarının daha da genişleyeceğini öngörüyoruz."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tügik Genel Başkanı Erkan Güral Açıklaması - Son Dakika


Advertisement