Türk-Bulgar İlişkileri - Son Dakika
Ekonomi

Türk-Bulgar İlişkileri

Türk-Bulgar İlişkileri

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Bulgaristan Burgaz Endüstri ve Ticaret Odası (ETO) arasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde haziran ayında imzalanan protokolünün tanıtım toplantısı yapıldı.

29.09.2011 19:20

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Bulgaristan Burgaz Endüstri ve Ticaret Odası (ETO) arasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde haziran ayında imzalanan, "Türkiye-Bulgaristan sınır geçişi bölgesinde gıda ve meşrubat sektörünün teşvik edilmesi ve geliştirilmesi" protokolünün tanıtım toplantısı yapıldı.

KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, bir otelin salonunda yapılan tanıtım toplantısında, bu tür projelerin ülkeler arası bağlantıları güçlendirdiğini söyledi.

Projenin gıda ve meşrubat üreticileri açından önemli olduğunu belirten Çetintaş, "Projenin amacı, sınırların iki tarafındaki iki komşu şehirde faaliyet gösteren, küçük ve orta ölçekli gıda ve meşrubat üreticileri arasında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek. Bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunmak ve ortaklık zeminleri hazırlayarak, iki komşu ülke firmalarının ticaret hacmini arttırmak" dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ise Kırklareli Belediyesi'nin Bulgaristan'daki bazı belediyelerle çalışmalar yaptığını bildirdi.

Burgaz'ın hareketli bir kent olduğunu ve iki komşusu il'deki odalar arasında yapılan ticari anlaşmaların sevindirici olduğunu ifade eden Çağlayan, Kırklareli'deki diğer sivil kuruluşlarınında bu tür projeler yapabileceğini sözlerine ekledi.

Burgaz Endüstri ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vidka Velcheva da yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizim için söylenen iyi sözlerden dolayı herkese teşekkür ederim. Bizim kurumumuz ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının beraberliği 15 yıl öncesine dayanmakta. Karşılıklı görüşmeler çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizim esas amacımız AB paylarından daha fazla katkı almak. Bu beraber yapılan 3'ncü projemizdir. Ben eminim ki bütün odalarla, üyelerle, sektör temsilcilerle büyük işler başaracağız. Gelecekte odalar arasında daha fazla projeler yürütmeyi arzu ediyoruz."

Proje Koordinatörü Emre Beji ise, "Türkiye-Bulgaristan sınır geçişi bölgesinde gıda ve meşrubat sektörünün teşvik edilmesi ve geliştirilmesi" projesinin, 65 bin avro bütçe ile yürütüleceğini söyledi.

Proje çalışmalarının 1 Temmuz 2010 yılında başladığını bildiren Beji, projenin özellikle gıda ve meşrubat üreticilerine hitap ettiğini söyledi.

Toplantının ilk ayağını Burgaz da 9 gün önce yaptıklarını hatırlatan Beji, "Sektörün rekabet gücünün arttırılması ve Türkiye-Bulgaristan sınır geçişi bölgesinde, gıda ve meşrubat sektöründe faaliyet gösteren firmaların iş hacminin geliştirilmesinin desteklenmesidir. Bunun yanı sıra yeni ortaklıkların kurulması ve işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk-Bulgar İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement