Türkiye'nin net uluslararası rezervleri tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin net uluslararası rezervleri tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti

Türkiye\'nin net uluslararası rezervleri tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin net uluslararası rezervlerinin geçen hafta 8,5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydettiğini açıkladı. Şimşek, rezervleri daha da güçlendirmek için ilave dış kaynak temini çalışmalarını hızlandırdıklarını ve TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatılacağı da duyuruldu.

27.06.2023 17:44  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervlerin geçen hafta 8,5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydettiğini, rezervleri daha da güçlendirmek için ilave dış kaynak temini çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Bakan Şimşek, Twitter hesabından açıklama yaptı. Şimşek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8,5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek. Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin net uluslararası rezervleri tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement