Turkonfed, Deprem Bölgesine 166 Tır, 391 Barınma Konteyneri ve Çok Sayıda İhtiyaç Malzemesi Gönderdi - Son Dakika
Ekonomi

Turkonfed, Deprem Bölgesine 166 Tır, 391 Barınma Konteyneri ve Çok Sayıda İhtiyaç Malzemesi Gönderdi

Turkonfed, Deprem Bölgesine 166 Tır, 391 Barınma Konteyneri ve Çok Sayıda İhtiyaç Malzemesi Gönderdi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehri etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma ekiplerinin ve halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgeye, 166 tır tüketim ve giyim malzemesi, pişmiş gıda, yakıt; 391 barınma konteyneri, binden fazla çadır, 4 aşevi, 5 binden fazla kişiye hizmet verebilecek 3 mobil mutfak, binden fazla kumanya, 100’e yakın portatif tuvalet ve banyo, 15 binden fazla yatak, 96 iş makinesi, 245 kamyon, 3 jeneratör, bine yakın ısıtıcı, 20 binden fazla battaniye ve 21 bin defin malzemesi gönderdi.

12.02.2023 10:56  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehri etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma ekiplerinin ve halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgeye, 166 tır tüketim ve giyim malzemesi, pişmiş gıda, yakıt; 391 barınma konteyneri, binden fazla çadır, 4 aşevi, 5 binden fazla kişiye hizmet verebilecek 3 mobil mutfak, binden fazla kumanya, 100'e yakın portatif tuvalet ve banyo, 15 binden fazla yatak, 96 iş makinesi, 245 kamyon, 3 jeneratör, bine yakın ısıtıcı, 20 binden fazla battaniye ve 21 bin defin malzemesi gönderdi.

Çatısı altında 30 federasyon ve 300'den fazla dernek üzerinden 60 bini aşkın şirket yer alan TÜRKONFED'den bugün yapılan yazılı açıklamaya göre; 10 ili kapsayan depremin ilk gününden itibaren bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamak ve yaraları sarmak için bölgeye çok sayıda ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Türkiye'nin birçok ilinden iş insanlarıyla yardım seferberliği başlatıldığı belirtilirken TÜRKONFED bünyesinde Deprem Kriz ve Koordinasyon Merkezi de kuruldu.

AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR BÖLGEYE ULAŞTIRILDI

TÜRKONFED üyeleri tarafından deprem bölgesine şu ana kadar tespit edilebilen toplamda 166 tır tüketim ve giyim malzemesi, pişmiş gıda, yakıt; 391 barınma konteyneri, binden fazla çadır, 4 aşevi, 5 binden fazla kişiye hizmet verebilecek 3 mobil mutfak, binden fazla kumanya, 100'e yakın portatif tuvalet ve banyo, 15 binden fazla yatak, 96 iş makinesi, 245 kamyon, 3 jeneratör, bine yakın ısıtıcı, 20 binden fazla battaniye, 21 bin defin malzemesi ulaştırıldı. Konaklama hizmeti veren bazı TURKONFED üyelerinin otellerini depremzedeler için açtığı belirtildi. Uluslararası arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde ulaşımı ve lojistik ihtiyaçları karşılanırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla yapılan nakdi yardımların TÜRKONFED üye ağı aracılığıyla afet bölgesine gönderildiği kaydedildi.

Bu afette çok önemli bir rol olan koordinasyon görevini üstlendiklerini vurgulayan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, şunları kaydetti:

"ULUSLARARASI KURULUŞLARI ORTAK PAYDADA BULUŞTURDUK: Türkiye'nin en ücra köşesinde bile üyesi olan TÜRKONFED olarak deprem felaketinin olduğu ilk andan itibaren önce koordinasyonu sağlamak üzere çalışmalara başladık. Bu kapsamda 30 federasyon ve 300 dernek üzerinden 60 binin üzerinde üyemizi, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED), Hedefler İçin İş Dünyası, Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Habitat ve GEN Türkiye gibi paydaşlarımızı, AFAD'ın yanı sıra Ahbap ve İhtiyaç Haritası'nın da içinde olduğu Afet Platformu gibi organizasyonlar ile Connecting Business Initiative (CBi) Türkiye Platformu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) gibi uluslararası kuruluşları ortak bir paydada buluşturduk.

SÜRECİ HIZLANDIRAN, ESNEK HAREKET EDEN ORGANİZASYONLARA İHTİYAÇ VAR: Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki gücümüzü, çözüm yeteneklerimizi birleştirerek bu felaketin yarattığı travmayı çözebiliriz. Şu anda süreci hızlandıran, koordinasyon ve insan kaynağı yeteneği ile hızlı ve esnek hareket eden organizasyonlara ihtiyacımız var. Bu nedenle TÜRKONFED dahil bu konuda çalışan ve çözüm üreten kurum ve kuruluşlar için yasal süreçlerin kolaylaştırıcı adımlarla yeniden kurgulanması gerekiyor. Böylesi zor bir dönemde kapsayıcı ve katılımcı iş birliklerine alan açan bir yaklaşım sosyal devletin en güçlü bileşenidir"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Turkonfed, Deprem Bölgesine 166 Tır, 391 Barınma Konteyneri ve Çok Sayıda İhtiyaç Malzemesi Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement