Tuskan Başkanı Meral: Rüzgar Dursa Bile Biz Küreklere Asılacağız - Son Dakika
Ekonomi

Tuskan Başkanı Meral: Rüzgar Dursa Bile Biz Küreklere Asılacağız

Tuskan Başkanı Meral: Rüzgar Dursa Bile Biz Küreklere Asılacağız

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral, kardeş kavgasının sona ermesi ve Suriye'nin tekrar eski güzel, huzurlu günlere dönmesini dilediğini belirterek, "Rüzgar dursa bile, bizler durmak yok küreklere"...

21.09.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral, kardeş kavgasının sona ermesi ve Suriye'nin tekrar eski güzel, huzurlu günlere dönmesini dilediğini belirterek, "Rüzgar dursa bile, bizler durmak yok küreklere asılacağızTürkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, kardeş kavgasının sona ermesi ve Suriye'nin tekrar eski güzel, huzurlu günlere dönmesini dilediğini belirterek, "Rüzgar dursa bile, bizler durmak yok küreklere asılacağız. Yeni pazarlar bakacağız. Yurt dışındaki fuarlara katılacağız. Gitmediğimiz yerlere gideceğiz ve alternatif pazarlar oluşturacağız" dedi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral yaptığı açıklamada 11. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı bu yıl Şanlıurfa'da gerçekleştirdi. Tüm bölgelerden 300 işadamının katıldığı toplantının yoğun ilgi gördüğüne dikkat çekti. Türkiye'de sanayi üretimi ile ilgili verilerin olumlu geldiğini anımsatan Meral, "İhracatla ilgili bazı endişelerimiz yok değil. Özellikle çevre ülkelerimizdeki gelişmeler bizleri endişelendiriyor. Ama inşallah bu mevcut durum aşılır ve hedefe ulaşırız. İhracat özelinde biraz zorlanacağız gibi görünüyor" dedi.

-"DİLEĞİMİZ, SURİYE'NİN ESKİ GÜZEL, HUZURLU GÜNLERİNE DÖNMESİ"-

Suriye'de yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisine etkileri ile ilgili değerlendirmede bulunun Meral şunları kaydetti:

"Rüzgar dursa bile, bizler durmak yok küreklere asılacağız. Yeni pazarlar bakacağız. Yurt dışındaki fuarlara katılacağız. Gitmediğimiz yerlere gideceğiz ve alternatif pazarlar oluşturacağız. Dünya pazarı çok büyük. Her yerde alıcılar var. Her yerde ithalatçılar var. Bunlar yeni üreticiler arıyorlar. Yeni markalar arıyorlar. Dolayısıyla biz ümitsizliğe kapılmadan, Suriye'nin yerini alabilecek pazarlar oluşturmamız lazım. Bunu yapabiliriz. Biz Suriye'nin telafi edilebileceğine inanıyoruz. Ama arzumuz ve dileğimiz bir an önce kardeş kavgasının sona ermesi ve tekrar Suriye'nin eski güzel, huzurlu günlere dönmesi."

-"AVRUPA'YI HİÇBİR ŞEKİLDE KÜÇÜK GÖRME LÜKSÜMÜZ YOK"-

Meral, Avrupa'da yaşanan krizin ardından burada bir toparlanmaya gidildiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Öncelikle bizim Avrupa'yı hiçbir şekilde ihmal etme küçük görme küçümseme lüksümüz yok. Bu kadar önemli bir komşuyu, bu kadar zengin bir komşuyu bizim ihmal etmememiz lazım. Burayla ilişkilerimizi hem seviyeli hem sıcak tutmamız lazım. Oradaki fırsatlardan istifade etmemiz lazım. Bugün Afrika'nın dünya ticaretindeki toplam payı yüzde 3. Avrupa'nın 4'te 1'i. Yani bu aradaki farkı görebiliyorsunuz. Dolayısıyla hemen başımızdaki Avrupa'daki yüksek fiyatlı yüksek kalite standardındaki ürünler alıcı buluyor ve bunlardan para kazanıyorlar. Dolayısıyla bizim hiçbir yer bizce Avrupa'nın alternatif olarak görülmemeli. Tamamlayıcısı ama Avrupa Avrupa'dır. Dünya ticaret hacmi küçülmüyor büyüyor. Ama ticaretin yapıldığı coğrafyalar değişiyor. Yeni coğrafyaları iyi keşfetmek lazım. Oralara mal satmak lazım. Onun için de çok fazla yurtdışı heyetlere katılmaları lazım. Heyetlerle görüşmeleri lazım. Fuarlara özellikle katılmaları lazım ki kendi ürünlerini tanıtabilsinler. Böylece Türkiye'deki mükemmel ekonomideki iniş çıkışlardan da bölgemizdeki iniş çıkışlardan da küresel dalgalanmalardan en az etkilenecekler diye düşünüyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tuskan Başkanı Meral: Rüzgar Dursa Bile Biz Küreklere Asılacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement