Ulusal Peynir Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Ulusal Peynir Çalıştayı

Ulusal Peynir Çalıştayı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen "Ulusal Peynir Çalıştayı"nda sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

05.05.2017 13:01

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen "Ulusal Peynir Çalıştayı"nda sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Çalıştayın ikinci gününde "Peynir üretimi için gerekli sütün miktar ve kalitesi", "Peynir üretim süreci, işleme depolama ve muhafaza", "Örgütlenme, pazarlama, dış ticaret ve markalaşma" ile "Tarım politikaları ve destekler" başlıklı eş zamanlı oturumlar düzenlendi.

Bakanlık yetkilileri, süt ve süt ürünleri üreticileri, STK'lar ve akademisyenlerin katıldığı oturumlarda, Türkiye'nin üretim potansiyeli, peynirde kalite ve hijyen, dış pazarlara açılma konuları değerlendirilirken, peynirde markalaşmanın ve geleneksel ürünlerin tanıtımının artırılması gerektiği vurgulandı.

Üreticiler, süt fiyatlarındaki düşüşün hayvancılığı olumsuz etkilediğini, küçükbaş hayvancılık sektörüne verilen desteklerin artırılması ve mera teşvik kapsamının genişletilmesi gerektiğini dile getirdi. Sektör temsilcileri ise çiftçinin zarar etmemesi için maliyetlerin düşürülmesine yönelik gerekli adımların atılmasının önemine işaret etti.

Amaç, alternatif pazarlar oluşturmak ve coğrafi işaret sayısını artırmak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Dış Pazar Stratejileri Çalışma Grubu Koordinatörü Uğur İlkdoğan AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, sektörün sorunlarını çözmek ve alternatif dış pazarlar oluşturmak amacıyla strateji toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu çalıştay ile Türkiye'deki bütün peynir çeşitlerini üreten sektör temsilcilerinin, Bakanlık yetkililerinin, STK'lar ve bilim adamlarının bir araya geldiğine dikkati çeken İlkdoğan, amaçlarının sektörün sorunlarına çözüm önerileri üretmek ve Türkiye'nin coğrafi işaretli ürün sayısının artmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

İlkdoğan, çalıştayın ardından bir sonuç bildirgesi yayınlanacağını ve pazardaki sorunlar ile alternatif pazarlara açılma noktasında çözüm önerilerinin sunulacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulusal Peynir Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement