Unakıtan, Amerika'da Ezine Peyniri Aldı, Meclis'te Övdü - Son Dakika
Ekonomi

Unakıtan, Amerika'da Ezine Peyniri Aldı, Meclis'te Övdü

Unakıtan, Amerika\'da Ezine Peyniri Aldı, Meclis\'te Övdü

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Bir ABD Seyahatinde Türk Beyaz Peyniri Bulunca Hem Şaşırdı Hem Sevindi. Peyniri Satın Alan Unakıtan, Türkiye'ye Dönünce de Firmayı Arayıp Kutladığını Söyledi.

01.03.2008 03:02

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bir ABD seyahatinde Türk beyaz peyniri bulunca hem şaşırdı hem sevindi. Peyniri satın alan Unakıtan, Türkiye’ye dönünce de firmayı arayıp kutladığını söyledi.

Unakıtan bu anekdotu TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine anlattı. Araştırma geliştirme faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan yasanın görüşmelerini, bu anektoda götüren MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz’in sözleri oldu. Ezine peynirinin dünyaya mal olduğunu ancak araştırma geliştirme faaliyetlerini kuramadıkları için batma noktasına geldiğini savunan Cengiz, yeterli destek alamadığı için dünyadaki eşdeğer gıdaların gerisinde kaldığını ifade etti.

BULGAR PEYNİRİ TUTMUYOR: Unakıtan, MHP’li Cengiz’e verdiği yanıtta Ezine peynirini öve öve bitiremedi. "Bizim gurur duyduğumuz, iftihar ettiğimiz Ezine peyniri hakikaten çok güzel" değerlendirmesini yapan Unakıtan yurt dışında Ezine peyniri gibi bir peynirin bulunamadığını söyledi. Unakıtan, "Buna benzer bir Bulgar peyniri var, o da tutmuyor onu" kıyaslamasıyla Ezine peynirinin farkını da ortaya koydu. Unakıtan, "Peynirde çalışan arkadaşlarımız biraz daha geliştirebilirlerse, o içeriğindeki, bazı sıhhi şartlara, uluslararası şartlara biraz daha uyabilirlerse çok çok başarılı olacağız" dedi. Unakıtan ardından Amerika’da yaşadığı olayı anlattı. Diyaloglar Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

Unakıtan: Ben Amerika’da mesela, Türk beyaz peynirini buldum, aldım ve ilgili firmayı da aradım, tebrik ettim. Ama Ezine değildi o, Balıkesir’di, Mudanya’ydı, Gönen’di.

Mustafa Kemal Cengiz (MHP): Ezine diye gidiyorlar.

Unakıtan: Yok, Ezine diye yok. Ben biliyorum, ben şimdi o işi biliyorum. Bir de Edirne peyniri var tabii, onu da atlamayın yani aradan.

Turgut Dibek (CHP): Kırklareli’ni unutmayın Kırklareli’ni.

Unakıtan: Edirne peynirine, Edirne milletvekilleri var burada, sahip çıksınlar yani. Edirne peyniri de ün salmıştır biliyorsunuz. Ben Türkiye’nin beyaz peynirciliği hakkında konuştum, hakikaten doğru. Şimdi, bu, gerek peynir olsun gerek hayvancılık, bunalara çok önem vermemiz lazım.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Unakıtan, Amerika'da Ezine Peyniri Aldı, Meclis'te Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement