Vakıfbank'tan 500 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı - Son Dakika
Ekonomi

Vakıfbank'tan 500 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı

VakıfBank, orta vadeli tahvil ihraç programı (GMTN) kapsamında 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

25.05.2017 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VakıfBank, orta vadeli tahvil ihraç programı (GMTN) kapsamında 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, 30 Mayıs 2022 vadeli tahvil ihracının kupon oranı yüzde 5,625, nihai getiri oranı yüzde 5,65 oldu.

Özellikle bu yılın başından beri Türk bankalarının yoğun bir şekilde uluslararası sermaye piyasaları nezdinde başarılı ihraçlar gerçekleştirdiğini ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, "VakıfBank olarak biz de 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ihraç ile öncüsü olduğumuz borç sermaye piyasalarında yeni bir işlem yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın dört bir yanından 150'nin üzerinde yatırımcıdan topladığımız oldukça kaliteli talep ile tahvil işleminin nihai kupon oranı başlangıç seviyesinin 25 baz puan altında gerçekleşti. Özellikle ABD'deki yatırımcılardan gelen güçlü ve kaliteli talep, işlemin başarısında önemli bir rol oynadı. Çeşitlendirdiğimiz kaynak yapısı, uzun vadeli ve uygun maliyetli uluslararası fonlama imkanları ile her zaman olduğu gibi reel ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz." diye devam etti.

"Yatırımcıların VakıfBank'a ilgisi hisse senedi yatırımcıları nezdinde de dikkat çekicidir"

VakıfBank'ın, sadece sabit getirili menkul kıymet yatırımcıları nezdinde değil, aynı zamanda kurumsal hisse senedi yatırımcıları nezdinde de çok farklı bir konumda bulunduğunu belirten Genel Müdür Aydoğan, "Ortaklık yapımız içerisinde, halka açık olan hisselerimizin yüzde 90'dan fazla kısmı kurumsal yatırımcılarımızın elindedir. Bu oran, rakip bankalar arasındaki en yüksek oran olarak dikkat çekmektedir. Bunun da etkisiyle, Bankamız hisse senedi yılbaşından beri yatırımcısına yaklaşık yüzde 50 oranında kazanç sağlayarak hem rakip banka hisse senetlerinin hem de ulusal endekslerin oldukça üzerinde bir getiri sağlamıştır. Bankamızın sağlam bilanço yapısı, artan verimlilik rasyoları ve güçlü sermayesi bu başarılı performansın altındaki ana unsurlar olarak ön plana çıkmaktadır." dedi.

Açıklamada tahvil ihracına ilişkin yetkilendirilmiş olan yatırım bankalarının Commerzbank, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, HSBC Bank PLC, J.P. Morgan, Natixis olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vakıfbank'tan 500 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Domaniç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Katip Üyesi ve Meclis Başkan Vekilleri seçildi, 2024 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu oluşturuldu. Birlik Encümenine muhtar üye seçimi yapıldı ve 2023 yılı Birlik faaliyet raporu ile kesin hesabı okundu.

  • CHP Milletvekili: Dolaylı vergiler adil değil, gelir üzerinden vergi alınmalı
    12:07 CHP Milletvekili: Dolaylı vergiler adil değil, gelir üzerinden vergi alınmalı

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, dolaylı vergilerin ağırlığının arttığını ve bu durumun dar ve orta gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti. Salıcı, gelir üzerinden vergi alan bir sistem önerdi.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor
    11:38 Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzalayarak üreticilere 500 balya kaba yem dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, yem bitkisi ekimi yaparak çiftçilere destek oldu.

  • Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesinde Üretime Geçildi
    11:25 Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesinde Üretime Geçildi

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte geliştirdiği Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü projesinde üretim aşamasına geçildi. DÜFAM Laboratuvarına kurulan model fabrika ile fındık üreticileri, hasat ettikleri fındıkları işleyerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürebilecekler. Model fabrikanın test çalışmaları tamamlandığında açılışı yapılacak.

  • Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor
    11:15 Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde başlatılan 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' kapsamında çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı. Projede 30 yer fıstığı üreticisine 2 milyon 250 bin TL değerinde tohum verildi. Dağıtım töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, tohumların üreticilere bol ve bereketli kazançlar getirmesini diledi.

  • Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor
    11:13 Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor

    Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde yapılan gümüş balıkçılığında avlanan balıklar, cips haline getirilerek Yunanistan başta olmak üzere yurt dışına satılıyor. Gümüş balıkçılığı sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar ağlarını İznik Gölü'ne bırakmaya başladı. Balıkların öncelikli olarak Yunanistan'a ihraç edildiği ve burada cips haline getirilerek satıldığı belirtiliyor. Ancak İznik Gölü çevresinde soğuk hava depo yapılması halinde balıkların Türkiye'de işlenip paketlenebileceği ve yurt dışına gönderilebileceği ifade ediliyor.

  • Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi 460 Engelliye İş Sağladı
    11:13 Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi 460 Engelliye İş Sağladı

    Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), bugüne kadar 460 engelli vatandaşın istihdamını sağladı. İşverenlerle iş arayanları bir araya getiren ESBİM, engelli bireylerin istihdam edilmesine katkı sağlıyor.

  • Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları
    11:09 Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayınlanan Mart 2024 raporuna göre, Türkiye'de kart kullanımı hızla artmaktadır. Rapor, her beş kartlı ödemenin dördünün temassız olarak gerçekleştirildiğini ve toplam ödeme tutarının 1,2 trilyon TL'ye ulaştığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, ülkemizdeki toplam kart sayısı 406,7 milyona yükselmiştir. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar arasında da önemli artışlar yaşanmıştır. Kredi kartlarının sayısı yüzde 17, banka kartlarının sayısı yüzde 10 ve ön ödemeli kartların sayısı yüzde 23 artmıştır. Ayrıca, kartlı ödemelerde internetten yapılan işlemlerde yüzde 135 artış görülmüştür.


Advertisement