Viko 2 Milyon Euro'luk Makina Yatırımı - Son Dakika
Ekonomi

Viko 2 Milyon Euro'luk Makina Yatırımı

Viko 2 Milyon Euro\'luk Makina Yatırımı

2012 yılına yüzde 25 kapasite artışı ile girdi

20.02.2012 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik anahtar ve priz sektörünün lider kuruluşu VİKO Elektrik ve Elektronik AŞ, 2011 yılında 2 Milyon Euro'luk makina yatırımı yaptı. VİKO, üretim parkını Almanya'nın enjeksiyon makinaları üretiminde lider kuruluşları olan KraussMaffei ve Arburg firmalarından aldığı yeni makinalarla güçlendirerek, yüzde 25 kapasite artışı sağladı.

Kurulduğu günden beri sektörde birçok ilke imza atan elektrik anahtar ve priz sektörünün lider kuruluşu VİKO Elektrik ve Elektronik A.Ş., 2011 yılında toplam 2 Milyon Euro'luk makina yatırımı yaparak, 2012 yılına yüzde 25 kapasite artışı ile girdi. 2011 yılında 2010 yılına oranla yüzde 40 büyüyen VİKO, yılın son günlerinde Alman KraussMaffei tarafından üretilen full elektrikli ve robotlu makinayı satın alarak, sektöründe bu yatırımı yapan ilk kuruluş oldu.

Yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor

KraussMaffei'nin sektördeki 165 yıllık deneyimiyle geliştirdiği üstün teknoloji ürünü plastik enjeksiyon makinaları ve bu makinaların otomosyon projeleriyle dünyanın lider firması olduğunu vurgulayan VİKO Elektrik ve Elektronik A.Ş. Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, "Özel tasarım ve patentli bu makina ile kalıba bağlı olarak elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 50 oranında tasarruf sağlanabiliyor. Bu makina ile ayrıca olağanüstü derecede hassas ve uyumlu basma ağırlık değerleri ile birinci kalite ve yüksek hassasiyet gerektiren teknik ürünler üretilebiliyor. Bu makinada diğer konvensiyonel makinalar gibi güç elde etmek için hidrolik yağı değil yüksek teknolojili servo tahrikli sistemler kullanıldı. Hidrolik yağı kullanılmadığı için atık açısından kimyasal yağların imhası gibi bir işlemi gerektirmemesi nedeniyle de çevre dostu bir makinadır" diye konuştu.

VİKO'nun özel izniyle fuarda sergilendi

Makinenin, 2011 Plast Avrasya Fuarı'nda Tepro–KraussMaffei standında VİKO'nun özel izniyle Türkiye ve diğer ülkelerden gelen ziyaretçilere sergilendiğini anlatan Apaydın, bu yatırımla kapasitelerinin yüzde 25 oranında artacağını söyledi. Apaydın, kapasite artışını yurtiçinde ve ihracatta değerlendireceklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Viko 2 Milyon Euro'luk Makina Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement