Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,1 yükselişle başladı.
Açılışta en yüksek 99.075 puanı gören endeks kontratı saat 09.15 itibarıyla önceki kapanışın 100 puan üzerinde 99.000 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün küresel piyasalardaki teşvik beklentilerinin etkisiyle gün boyu pozitif bir seyir izleyerek günü yüzde 1,59 artışla 98.900 puandan tamamlamıştı.
Analistler, bugün yurt içinde Hazine ihalelerinin, yurt dışında ise ABD'de başta açık iş sayısı olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 99.200 ve 100.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.
Son Dakika › Ekonomi › Viop'ta Bıst 30 Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.