Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,8 yükselişle başladı.
Açılışta en yüksek 98.175 puanı gören endeks kontratı saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın 750 puan üzerinde 98.100 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, cuma günü küresel piyasalardaki yükseliş eğilimine karşın yatay bir seyir izleyerek günü yüzde 0,31 azalışla 97.350 puandan tamamlamıştı.
Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 98.400 - 98.700 aralığının direnç bölgesi olarak öne çıktığını, olası düşüşlerde ise 96.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini ifade ediyor.
Son Dakika › Ekonomi › Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yükselişle Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?