Vizeli Balkız Projesi kapsamında yerli ve milli balkabağı üretimi yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Vizeli Balkız Projesi kapsamında yerli ve milli balkabağı üretimi yapıldı

Vizeli Balkız Projesi kapsamında yerli ve milli balkabağı üretimi yapıldı

Vize Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla günü etkinliğinde, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Develi köyünde oluşturulan deneme sahasında bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, projenin ilçede bal kabağı çeşitliliğini arttırmayı hedeflediğini belirtti ve projenin kadın çiftçilere de farklı ürünler üretme imkanı sağladığını vurguladı. Etkinliğe AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ahmet Duman, Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Gürbüz ve üreticiler katıldı.

24.09.2023 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vize Tarım ve Orman Müdürlüğünce tarla günü etkinliği düzenlendi.

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Vizeli Balkız Projesi" kapsamında yerli ve milli balkabağı çeşitlerinin üretildiği Develi köyünde oluşturulan deneme sahasında bal kabağı hasadı yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, konuşmasında, proje kapsamında ilçede üretilen bal kabağı çeşitlilerini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

"Vizeli Balkız Projesi"ni önemsediklerini ifade eden Gürsu, proje sayesinde kadın çiftçilerin de farklı ürünler üreterek piyasaya sürdüğünü kaydetti.

Gürsu, tarımın önemli bir sektör olduğunu vurgulayıp tarıma katkı sunan herkese teşekkür etti.

Tarla günü etkinliğine, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ahmet Duman, Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Gürbüz ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vizeli Balkız Projesi kapsamında yerli ve milli balkabağı üretimi yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement