Yabancı Yatırımcılar Eylül Ayında Borsa'da 499 Milyon Dolarlık Net Satış Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Yabancı Yatırımcılar Eylül Ayında Borsa'da 499 Milyon Dolarlık Net Satış Yaptı

Yabancı Yatırımcılar Eylül Ayında Borsa\'da 499 Milyon Dolarlık Net Satış Yaptı

Eylül ayında yılın en yüksek net satışını yapan yabancı yatırımcıların 2014 yılında Borsa İstanbul'daki net alışları 1 milyar 123 milyon dolar oldu.

09.10.2014 10:11

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da eylül ayında 498,6 milyon dolarlık net satış yaparken, yıl başından bu yana gerçekleştirilen net alış 1 milyar 123 milyon dolar oldu.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancı yatırımcılar eylül ayında 498,6 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Analistler, yabancıların, temmuz ayındaki 504 milyon dolarlık net alışın ardından ağustos ve eylül ayında satış tarafına geçmeleriyle ilgili olarak, özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden daha erken faiz artırımına gidebileceği endişelerinin dolara olan talebi artırması ve buna bağlı olarak gelişen ülke varlıklarına ilginin azalmasının etkili olduğunu belirtiyor. Eylül ayında 2014 yılı için en yüksek net satış rakamına ulaşan yabancılar yıl başından bu yana ise toplam 1 milyar 123 milyon dolarlık net alım gerçekleştirmiş oldu.

BIST 100 endeksi yabancı satışları ile geriledi

BIST 100 endeksi eylül ayında net satış tarafında olan yabancı yatırımcıların etkisiyle aylık bazda yüzde 6,7 düşüş kaydetti. 2014 yılında ocak, haziran, ağustos ve eylül aylarında net satış yapan yabancılar, diğer 5 ayda ise net alış gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi de aylık bazda yabancıların net satış yaptıkları aylarda düşüş kaydederken, alım yaptıkları 5 ayda ise yükseliş kaydederek önceki yıl kapanışına göre yüzde 10,52 değer kazandı.

Yabancılar eylülde de en fazla Türk Hava Yolları aldı

Yabancıların eylül ayında, ağustos ayında olduğu gibi yine en fazla alım yaptıkları hisse Türk Hava Yolları oldu. Türk Hava Yolları'nın ardından en fazla alım yapılan hisseler sırasıyla, Vestel, Pegasus, Kardemir Demir Çelik (D) ve Erdemir olurken, en fazla satış yaptıkları hisseler ise Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Emlak Konut GYO ve Akbank oldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yabancı Yatırımcılar Eylül Ayında Borsa'da 499 Milyon Dolarlık Net Satış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement