Hedef üzerine mühimmat bırakabilen yerli mini İHA "BOYGA" duyuruldu - Son Dakika
Ekonomi

Hedef üzerine mühimmat bırakabilen yerli mini İHA "BOYGA" duyuruldu

Savunma sanayi alanında önemli bir atılım gerçekleştiren Türkiye, yeni mini İHA'sına kavuşuyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, STK tarafından geliştirilen ve hedef üzerine mühimmat bırakabilen BOYGA'yı duyurdu.

28.09.2021 18:55  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Mini İHA geliştirmelerinin son örneği olan BOYGA'yı duyurdu. Demir, paylaşımında "Yeni fonksiyonlarla farklı görevler üstlenecek Mini İHA geliştirmelerimizin son örneği BOYGA Mühimmat Bırakan İHA! BOYGA, 81 mm havan mühimmatını geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde hedef üzerine bırakıyor" ifadelerine yer verdi.

35 DAKİKA HAVADA KALABİLİYOR

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yürütülen BOYGA projesinin üretimi Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştiriliyor. Farklı fonksiyonlar ile farklı görevler yürütecek olan mini İnsansız Hava Aracı BOYGA'nın mühimmatları ise Makine Kimya Endüstrisi tarafından geliştiriliyor.

Maksimum kalkış ağırlığı 15,6 kilogram olan BOYGA, 1 adet 81 mm havan mühimmatı ile 35 dakika boyunca havada kalabiliyor. Uçuş irtifası en fazla bin 500 metreye kadar çıkabilen BOYGA'nın sahada çok kritik görevlerde önemli işlere imza atması bekleniyor.

Hedef üzerine mühimmat bırakabilen yerli mini İHA "BOYGA" duyuruldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hedef üzerine mühimmat bırakabilen yerli mini İHA 'BOYGA' duyuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Melih Atik: daha fazla çalışmak gerekli basit bir cihaz... 0 3 Yanıtla
  • Ali Kublay: Hayirli olsun 1 0 Yanıtla

Advertisement