Yıl Sonunda 100 Mağazayı Hedefleyen Vatan Bilgisayar İstanbul'da Aynı Gün İki Mağaza Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Yıl Sonunda 100 Mağazayı Hedefleyen Vatan Bilgisayar İstanbul'da Aynı Gün İki Mağaza Açtı

Yıl Sonunda 100 Mağazayı Hedefleyen Vatan Bilgisayar İstanbul\'da Aynı Gün İki Mağaza Açtı

Türkiye'nin 38 ilinde tekonoloji mağazalarıyla faaliyet gösterenVatan Bilgisayar, İstanbul Astoria AVM ve Etiler Dalmaz Center'daki mağazalarını bugün hizmete açtı.

22.11.2013 14:34

Türkiye'nin 38 ilinde tekonoloji mağazalarıyla faaliyet gösterenVatan Bilgisayar, İstanbul Astoria AVM ve Etiler Dalmaz Center'daki mağazalarını bugün hizmete açtı. Yılsonuna kadar 100 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Vatan Bilgisayar, Aralık sonuna kadar İstanbul'da 6 ilçede 6 mağaza açacağını duyurdu.

Mağaza açılışları sonrasında konuşan Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, "Türkiye'nin dört bir yanında mağaza açmaya devam ediyoruz. Bugün İstanbul'da aynı gün içinde 2 mağazamızı hizmete açarak İstanbul'da 21, Türkiye genelinde ise 85 mağazaya ve yaklaşık 150 bin metrekare alana ulaştık. Bir ay içerisinde İstanbul'da 6 ilçede 6 yeni mağaza açacağız ve İstanbul'daki mağaza sayımızı 25'e çıkartacağız. 2013 yılını 46 kentte, 100 mağaza ile tamamlamayı hedefliyoruz. 2014 hedefimiz ise 100 yeni mağaza açmak" dedi.

Astoria AVM'de yer alan Vatan Hiperstore 930 metrekare alanda, Etiler Dalmaz Center'da yer alan Vatan Hiperstore ise 3 katta bin 700 metrekare alanda hizmet verecek.Televizyondan cep telefonuna, masaüstü bilgisayardan notebooka, fotoğraf makinesinden mutfak aletlerine kadar 15 bin çeşit ürününde geçerli olan yüzde 30 indirim kampanyası ile açılan mağazalarda indirimin Pazar akşamına kadar süreceği bildirildi.

-"SEKTÖR İLERİDE İKİ OYUNCUYA KALACAK. BİRİ VATAN OLACAK"-

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, "Sektörün 2 oyuncuya kalacağını düşünüyorum. Bunlardan biri biziz.Bizim bu yıl 100 mağazaya ulaşma hedefimiz vardı. Yıl sonuna kadar mağaza sayımız 100'ü bulacak. Hedefimizi yakalamış olacağız"açıklamasında bulundu. Yurtdışına yönelik yatırım hedefleri konusundaki bir soruya ise Vatan "Ben 2014 yılında istiyordum ama bu planı değiştirdik. Bu yıl hedefimiz 100+100. Genç nüfusu gören yabancı oyuncu geldi. Bir başka ülkede yok bu. Yanlış oyun kurdular. İş arttı ama zarar da arttı. Alman devlerinden de yüzde 50 fazla iş yapıyoruz. 1.5 katı iş yapıyoruz"yanıtını verdi.

"En çok ciroyu nerede yapıyorsunuz" sorusunu ise Hasan Vatan şu şekilde yanıtladı:

"En çok ciroyu hala Topkapı'da, ana merkezimizde yapıyoruz. Ankara ve Bostancı mağazaları izliyor Topkapı mağazamızı. Biz uygun fiyatlı AVM'lerde varız, olacağız da. Ama uçuk fiyatların olduğu yerde olamayız. İstanbul, Ankara ve İzmir'de pahalı TV satışımız az. Gelir düzeyi düşük yerlerde TV satışlarımız daha iyi. Çoğunluk TV'lerini geçtiğimiz yıllarda yeniledi büyük şehirlerde. Çok farklı dengeler olabiliyor bulunduğumuz yere göre. Anadolu'da TV işi çok büyük. Olmadığımız yerlerde olarak o işte de büyüyeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Yıl Sonunda 100 Mağazayı Hedefleyen Vatan Bilgisayar İstanbul'da Aynı Gün İki Mağaza Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement