Yıldız Holding, 5 Bin Yeni İstihdam Hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Yıldız Holding, 5 Bin Yeni İstihdam Hedefliyor

Yıldız Holding, 5 Bin Yeni İstihdam Hedefliyor

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, 2013 yılında da büyümeye devam edeceklerini belirterek, "Yaklaşık olarak 5 bin yeni iş kadrosu oluşturmayı hedefliyoruz."

27.03.2013 14:40

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, 2013 yılında da büyümeye devam edeceklerini belirterek, "Yaklaşık olarak 5 bin yeni iş kadrosu oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımızın 40 binin üzerine çıkacağını düşünmekteyiz" dedi.

Yıldız Holding'in 2012 yılı rakamları ve 2013 hedeflerinin kamuoyu ile paylaşıldığı basın toplantısı, holdingin Çamlıca'daki merkezinde gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cem Karakaş, 2011-2012 yıllarının kendileri için ev toparlama, yalınlaşma yılı olduğunu dile getirerek " Yıldız Holding'in, 2011 yılındaki satışları 11.5 milyar liradan 12.4 milyar liraya arttı. Yurtdışı satışlarımız 2.3 milyardan 2.8 milyar liraya çıktı. Bunlara mukabil faaliyet karımız 359 milyon liradan 587 milyon liraya çıkarak çok ciddi bir artış sağladı. Bu sene faaliyet karımızdaki artışı bilakis daha fazla olacağını değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz 2 yılda derlenip toparlanırken yatırımlardan da geri kalmadık. 2 yılda 1 milyar liraya yakın sabit sermaye yatırımı yaptık. Bunların içerisinde şirket almalar ve benzeri harcamalar dahil değildir. Sadece fabrikalara, araçlar, dükkanlara yapılan sabit sermaye yatırımlarıdır" dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ise son yıllarda hızla bir büyüme ile çalışan sayılarının arttığını ifade ederek "Çalışan sayımız geçen yıla göre önemli bir artış göstererek bugün itibari ile 36 bine ulaştı. 2013 yılı içerisinde büyümemiz hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık olarak 5 bin yeni iş kadrosu oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımızın 40 binin üzerine çıkacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

Gelişen dünyada tüketicilerin beklentilerinin de değiştiğini ifade eden Ülker, "Bu amaçla biz Türkiye genelinde 260 araştırmayla 85 bin tüketicimize anketler düzenledik, araştırmalar yaptık. Bunların 5 bin tanesi de karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşti. 10 bin tüketicimizle de ürün tadımına gittik. Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ki yeni ürünler tamamen tüketicimize danışarak, onların görüşleri doğrultusunda geliştirilmekte ve piyasaya sunulmaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de gıda alanında ilk AR-GE departmanını Ülker'in kurduğunu dile getiren Ali Ülker, ilk şirketin de Ülker tarafından kurulduğunu ve 300 çalışanıyla, 50 milyon doların üzerindeki bütçesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Ülker, büyümeyle gelen yeni istihdamlardan bahsederek, "İlk önce Gözde şirketi bünyesinde bulunan ŞOK marketlerin, içinde bulunduğumuz sene içerisinde 400-500 yeni şube ile agresif bir büyüme planı var. Bu organik bir büyüme de olabilir, bazı devralmalarla da realize olabilir. Buradan gelecek bir istihdam var. Onun haricinde yurtdışında GODIVA'nın büyümesi var. Buradan bir istihdam yaratacağız. Büyüme çeşitli şekillerde devam ediyor. Bu tahmin ettiğimiz bir rakam, üzerinde de gerçekleşebilir" dedi.

Bir soru üzerine Güneydoğu'daki gelişmelerin herkesi ümitlendirdiğini dile getiren Ülker, "Ülkenin geleceği için de gayet pozitif adımlar. Tabi şuanda Güneydoğu'da mevcut yatırımlarımız var. Bunların sayısının artmaması için herhangi bir sebep yok. Türkiye'nin her tarafına yatırım yapıyoruz. Ama bunun ötesinde önümüzdeki günlerde istihdamın orada artmasını biz de arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ülker, iptal olan otoyol ihalesinden sonra havalimanı inşaatı projelerine nasıl baktıkları sorusu üzerine de, "Kapsamlı bir projeydi. Bizim buradaki konsorsiyum içerisindeki payımız yüzde 20 mertebesindeydi. Yine köprü finans sitemi ile bu projeyi finanse etmeyi düşünüyorduk. Yalnız tabi, grubun elinde şuan da bu 6 milyara yakın maliyeti olacak projeyi destekleyecek sıcak para bulunmamakta. Banka kredileri ile gerçekleştirilecek bir projeydi. Ona da şuan da ihtiyaç kalmadı. Ama her zaman için grubun kredibilitesi yüksek. Cazip geri dönüşü yüksek olan projeler olduğu takdirde Gözde bunu finanse edebilecek durumdadır. Bu kredi imkanlarına sahiptir. Yine böyle yüksek oranlı bir fırsat ortaya çıkarsa değerlendirmekten de kaçınmayacağını düşünüyorum. Yalnız havalimanları ile ilgili bildiğim kadarıyla grubun bir ilgisi yoktur" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yıldız Holding, 5 Bin Yeni İstihdam Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement