Yimpaş'ın Patronuna Yeni TCK Piyangosu - Son Dakika
Ekonomi

Yimpaş'ın Patronuna Yeni TCK Piyangosu

Yimpaş\'ın Patronuna Yeni TCK Piyangosu

Sermaye Piyasası Kanunu'na Muhalefetten 2 Yıl Hapis Cezası Daha Önce Onanan, Yimpaş Holding A.ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 9 Sanığa, Başka Bir Davada Yeni TCK Piyangosu Çıktı.

15.07.2007 01:44

Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefetten 2 yıl hapis cezası daha önce onanan, Yimpaş Holding A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 9 sanığa, başka bir davada yeni TCK piyangosu çıktı.

Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi, Uyar ve 9 sanığın sermaye artırımı işlemlerinde usulsüzlük iddialı davalarının yeni TCK uyarınca "ön ödemeye" tabi olduğuna ve 7 bin 500 YTL’lik "ön ödemenin" de yapıldığı gerekçesiyle haklarındaki, "kamu davasının düşürülmesine" karar verdi. Uyar hakkında farklı suçlardan açılan diğer davaların ise sürdüğü belirtildi.

TEMYİZ İTİRAZI YERİNDE: Daire, 4 Temmuz tarihli kararıyla, Uyar ve öteki sanıklar Yaşar Keskin, Mehmet Muti Yavuz, Atilla Çoban, Bayar Demir, Mustafa Dağ, M.Ali Lekesiz, Mustafa Güleç, S.Metin Yücel ve Mithat Erbek temyiz itirazlarını bu nedenle yerinde görerek, Yozgat Sulh Ceza Mahkemesi’nin mahkûmiyet kararını bozdu ve kamu davasını oybirliği ile düşürdü. Dava kısa süre sonra zamanaşımına girecekti. Daire, "Suçtan doğrudan doğruya zarar görmeyen" Yimpaş A.Ş. hissedarlarının davaya katılmasına karar verilmesinin de geçersiz olduğuna karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yimpaş'ın Patronuna Yeni TCK Piyangosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement