"Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı"

04.07.2013 13:08

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: "Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nın hemen altındaki arazimize yeni bir kongre merkezi yapımına 2014'te başlamayı düşünüyoruz. Şu anda planlarımızı projelerimizi hazırlıyoruz" "Unkapanı'ndaki yerimizi kendi tarihi dokusuna uygun bir yapı olarak inşa edeceğiz. İçerisinde toplantılar düzenlemek üzere 50, 100, 200 ve 1000 metrekarelik salonlar olacak şekilde planlama yapıyoruz"

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerin standartlarına yaklaşma hedefine daha önce olduğundan daha yakın olduğunu bunda yurt dışındaki bilim adamların katkısı büyük olduğunu söyledi.

Altunbaşak, TÜBİTAK'ın düzenlediği "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı"nda yaptığı konuşmada kurultayda Türkiye'nin geleceği için çok değerli sonuçlar elde edileceğini söyledi.

Türkiye'nin gerçekten çok hızlı geliştiğini ancak katedecek mesafenin çok  olduğunu belirten Altunbaşak,  "Yol uzun ama hedefimiz çok net" dedi.

Geçen seneki kurultaydan çok önemli sonuçlar çıkarıldığını ve Türkiye'de çalışmak isteyen  bilim adamlarına Türkiye'deki fırsatları tanıtmayı amaçladıklarını belirten Altunbaşak, kurultayda sağlık, enerji, teknoloji transferi ve eğitimin öncelik verdikleri konular olduğunu sözlerine ekledi.

"Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı" ile dünyaca tanınan Türk bilim insanları İstanbul'da buluşuyor.

Kurultaya yurt dışı ve yurt içinden yayın ve patent gibi başarılarıyla ön plana çıkmış 130 bilim insanı ve 70 kamu,özel sektör ve üniversite temsilcisi katılıyor. İki gün süren ve 6 panelden oluşan kurultayda yurt dışındaki bilgi ve teknolojinin Türkiye'le transfer mekanizmaları,Türkiye'deki bilim-teknoloji insan kaynağının geliştirilmesine yönelik program ve politikalar ile Türkiye'nin önde gelen alanlarından Sağlık ve Enerji alanlarında odaklanılması gereken konu ve teknolojiler tartışılıyor.

Kurultay sonrasında her odak alan için somut öneriler ve eylem planlarını içeren sonuç raporları yayınlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı' - Son Dakika


Advertisement