Ezber Bozduran Bir Müze: The Guggenheim Müzesi - Son Dakika
Emlak

Ezber Bozduran Bir Müze: The Guggenheim Müzesi

Ezber Bozduran Bir Müze: The Guggenheim Müzesi

27.12.2017 11:19

İspanya'da bulunan Nervion Nehri'nin yanı başında duran ve bütün insanlığa ezber bozduran bir müze olan The Guggenheim Museum; ilginç görüntüsü ve ev sahipliği yaptığı sergiler ile dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Bir kenti yeniden dönüştüren ve ekonomik olarak kalkındırmayı başaran müze, dünyada devrim niteliğinde bir yere sahip. Bu ilginç yapıyı görmek için siz de hemen bir uçak bileti almaya hazırlanın!

Bilbao etkisi

Eski bir İspanya kenti olan Bilbao, harap olmuş liman alanı ile uzun süre gözlerden uzakta kalmış olsa da, inşa edilen bir müze ile yeniden hayata dönmeyi başarır. O müzenin adı ise The Guggenheim Museum adlı bu eşsiz yapıdır. Müze ile aynı adı taşıyan vakıf tarafından 1991 yılında yapılması önerilen bu orijinal yapı sayesinde kent yeniden canlanır ve ekonomik olarak büyük bir gelişme sağlar. Müzenin yapımına 1991'de başlanır ve 1997 yılında tamamlanarak ziyarete açılır. Tamamı vakıf tarafından finanse edilen yapının ortaya çıkardığı bu etki ise dünya genelinde Bilbao etkisi olarak adlandırılır. Yalnızca bir müze ile büyük bir alan dönüştürülmüş olup, yapı, bölgeye ciddi hareket getirir.

Ezber bozan tasarım

The Guggenheim Museum, Bilbao bölgesinde yarattığı devinimin yanı sıra, eşsiz dış görünüşü ve etkileyici tasarımı ile de dikkat çekmektedir. Nervion Nehri'ne paralel olarak inşa edilen bu sıra dışı müze, modern mimarinin en güzel örnekleri arasında yer alarak mimarların ve diğer insanların klasik mimari görüşünü yerle bir eder. Fütüristik görünüşü ile kapısından girmeden ziyaretçileri kendine hayran bırakabilecek nitelikte olan bu yapı, aynı zamanda ev sahipliği yaptığı 100'den fazla sergi ile yirmi yılı aşkın süredir dünyanın en kıymetli sanat merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Guggenheim Müzesi ile sanat ve ekonomi alanında yaşanan devrim

Ziyarete açıldığı günden bu yana, İspanya'nın önem taşıyan turizm merkezlerinden biri olmayı başaran The Guggenheim Museum, her yıl dünyanın dört bir yanından pek çok turist ağırlamaktadır. Yirmi yıllık bu serüvende 10 milyonun üzerinde konuk ağırlamış olan müze, sanat alanında yarattığı hareketliliğin yanı sıra, bölgeye getirdiği ekonomik hareketlilik ile de bir devrim niteliğindedir. Modern bir sanat merkezi olan The Guggenheim Museum, sanat aşıkları için en doğru adreslerden biri. Siz de bu cazibe merkezinin havasını solumak isterseniz hemen şimdi rotanızı İspanya'ya Bilbao'ya çevirin ve Bilbao etkisi ile tanışma fırsatını yakalayın.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Ezber Bozduran Bir Müze: The Guggenheim Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement