Kapsül Gardırop Ne Demektir? - Son Dakika
Emlak

Kapsül Gardırop Ne Demektir?

Kapsül Gardırop Ne Demektir?

Tüketimin giderek arttığı günümüzde gereksiz yere yapılan alışverişlerin büyük bir kısmı hazır giyim sektörü üzerinden gerçekleşir. Ancak pek çok kişi ihtiyaçtan fazlasını satın alma alışkanlığını geride bırakmaya, hayatını ve yaşam alanlarını daha minimalist bir düzene sokmaya çalışır. Bu da farklı isimlerde pek çok akıma, trende neden olur. Bu trendler arasında yer alan kapsül gardırop nedir, nasıl gerçekleştirilir yazımızda bulabilirsiniz. Kapsül Gardırop Nedir? Modası hiç geçmeyecek, birbiriyle uyumlu renklerdeki temel kıyafetlerin

29.06.2018 20:19

Tüketimin giderek arttığı günümüzde gereksiz yere yapılan alışverişlerin büyük bir kısmı hazır giyim sektörü üzerinden gerçekleşir. Ancak pek çok kişi ihtiyaçtan fazlasını satın alma alışkanlığını geride bırakmaya, hayatını ve yaşam alanlarını daha minimalist bir düzene sokmaya çalışır. Bu da farklı isimlerde pek çok akıma, trende neden olur. Bu trendler arasında yer alan kapsül gardırop nedir, nasıl gerçekleştirilir yazımızda bulabilirsiniz.

Kapsül Gardırop Nedir?

Modası hiç geçmeyecek, birbiriyle uyumlu renklerdeki temel kıyafetlerin yer aldığı bir dolap kapsül gardırop olarak tanımlanabilir. Bu gardıroptaki parça sayısı, yaşam tarzına ve sezona göre değişkenlik gösterse de maksimum 30- 40 kıyafetten oluşur.

İlk kez Londra'daki bir butik işletmecisi olan Susie Foux tarafından dile getirilen "kapsül gardırop" terimi, o yıllarda da yine minimalist bir anlam taşıyordu. Temel kıyafetlerin sezonluk kıyafetlerle harmanlandığı bu gardırop türü, aynı zamanda kombin yapmayı da kolay hale getirmiştir.

Kapsül Gardırop Nasıl Hazırlanır?

Bu gardırobu hazırlarken elinizde çok az parça olacağı için öncelikle bir ana, üç ara renk belirlemeniz gerekir. Bu renklerin dışında birkaç kontrast renk daha belirleyebilirsiniz. Sonrasında yaşam tarzınıza, iş hayatınıza, günlük tercihlerinize göre ihtiyacınız olan kıyafet türlerini listeleyip bu liste üzerinden elinizde olan ve olmayan kıyafetleri belirleyebilirsiniz. Amaç, daha az alışveriş yapmak olduğu için eldeki kıyafetleri değerlendirmek bu aşamada oldukça önemlidir.

Moda dünyasında temel kıyafetler olarak görülen; siyah pantolon, klasik kesim kot pantolon, siyah palto, kalem etek, beyaz tişört gibi kıyafetleri bu dolaba ekleyerek her ortama kolayca uyum sağlayacak kombinler yapabilirsiniz. Tüm kıyafetleriniz ile kullanabileceğiniz aksesuarlar da bu dolabın en önemli parçalarını oluşturacaktır.

Sonbahar – kış ve ilkbahar – yaz sezonları için iki ayrı kapsül gardırop hazırlayıp aksesuarları da bu iki gardıroba ortak olarak dahil ederseniz minimal bir koleksiyon oluşturabilirsiniz.

Kapsül Gardırop Oluşturmanın Avantajları Nelerdir?

Bu dolabı hazırlayarak elde edeceğiniz avantajlar, birkaç madde ile özetlenebilir:

-Belirli bir tarza, uyumlu renklere sahip parçalar ile "Ne giyeceğim?" derdi azalır, basit ama şık kombinler hazırlamak çok daha kolay hale gelir.

-Kapsül gardırobunuzu oluşturduktan sonra sadece eskiyen ya da yıpranan kıyafetleriniz için alışveriş yaparsınız. Bu nedenle gereksiz harcamalardan uzak durmak işten bile değildir. Yıl boyunca kıyafet için harcadığınız paradan tasarruf ederek uzun süredir gitmek istediğiniz ülkeyi ziyaret edebilir ya da geleceğiniz için yapacağınız yatırıma katkıda bulunabilirsiniz.

-Kıyafetleriniz belirli olduğundan tarzınız da en iyi şekilde görülecektir. Dolayısıyla bu dolabı oluştururken doğru seçimler yaparsanız tarzınızı en iyi şekilde yansıtma fırsatı da bulabilirsiniz.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Kapsül Gardırop Ne Demektir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement