Tıpkı Masallardaki Gibi: Heidelberg Kalesi - Son Dakika
Emlak

Tıpkı Masallardaki Gibi: Heidelberg Kalesi

Tıpkı Masallardaki Gibi: Heidelberg Kalesi

23.01.2018 20:19

Almanya'da Neckar ve Ren nehirleri arasında yer alan Heidelberg masal şehrini andıran şirin bir şehirdir. Şehrin en ünlü turistik yapılarından birisi olan Heidelberg Kalesi, Almanya'nın en önemli kalıntıları arasında yer alır. Königststhul tepesinin yamaçlarına yapılan kaleden kasabanın ve Neckar Nehri'nin muhteşem manzarası izlenebilir.

Heidelberg Kalesi'ne Ulaşım

Kusursuz bir yapı olan Heidelberg Kalesi'ne ulaşım füniküler ile yani raylı bir taşıma sistemi ile sağlanır. 13. Yüzyılda yapılan kale kırmızı ve pembe taşlardan yapılmıştır. Kalenin üzerinde yer alan heykeller ve dış süslemeler muhteşem bir görünüm sağlar. Kaleye yürüyerek ya da araba ile de çıkılabilir. Yürüyerek çıkmak istenirse Karl Thedor Köprüsü üzerinden geçilerek Filozoflar Yolu takip edilmelidir.  Şehre tepeden bakan Heidelberg Kalesi opera, tiyatro, klasik müzik konserleri ve çeşitli sanat sergileri gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kale içerisinde 185 bin beş yüz litrelik hacme sahip dünyanın en büyük ahşap fıçısı ve  Alman Eczane Müzesi yer alır.

Tarihi Heidelberger Bergbahnen (Dağ Demiryolu)

Kaleye çıkmak için kullanılan füniküler demiryolu ülkenin en eski raylı sistemidir. Kasabanın en popüler turistik yerlerinden biri olan Heidelberg füniküleri her yıl bir milyondan fazla turisti muhteşem manzaralar eşliğinde kaleye taşır. Bu tarihi füniküler sistem, eskiyi yeniyle birleştirirken çevredeki vadi üzerinde hoş manzaralar sunmaktadır.Yaklaşık 550 metreyi aşan Königststhul tepesine yolculuk yapmaya olanak veren Heidelberg füniküler demiryolu ilk defa 1890 yılında kullanılmıştır. Tarihi funiküler şehrin kalbi Kornmarkt'dan başlar ve Kale istasyonu ile Molkenkur'a kadar uzanır. Raylar altına serilen çakıl taşları ve su ile çalışan sistem her seferinde 50 yolcu kapasitesine sahiptir.

Modern Heidelberg füniküleri

Tarihi füniküllerin ilk seferinden neredeyse 17 yıl sonra, Molkenkur ve Königstuhl arasına ikinci bir füniküler ray sistemi açıldı. İkinci ray sistemi tamamen elektrikle güçlendirildi. Eski füniküler raylı sistemde elektrikle güçlendirilerek her iki demiryolu da modern bir hale getirildi. Bugün, Heidelberg füniküleri kaleyi de içeren dört istasyonu birbirine bağlar. Demiryolu, 2002 ve 2005 yılları arasında yapılan kapsamlı bakım sayesinde, ülkenin en eski ve en modern fünikülerinin çarpıcı bir birleşimidir.

Ray sisteminin alt çizgisi, modern araçlara sahiptir; üstte ise, tarihi fünikül ile nostaljik bir havada dağa tırmanış yapılır. Molkenkur istasyonu iki hat için bir bağlantı noktası görevi görür. Kentin dört istasyonunun her biri ziyaretçilerin keşfetmek isteyecekleri tarihi ve turistik binalara sahiptir. Turistik yapıların yanı sıra çocuklar için bir peri parkı ve avcılığa merakı olanlar içinse yırtıcı kuş avcılığı parkuru bulunmaktadır.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Tıpkı Masallardaki Gibi: Heidelberg Kalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement