Türk ve Kuveytli Yatırımcı Gayrimenkul Zirvesi'nde Buluşacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk ve Kuveytli Yatırımcı Gayrimenkul Zirvesi'nde Buluşacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Türk ve Kuveytli Yatırımcı Gayrimenkul Zirvesi\'nde Buluşacak

Inrema ve Dubaili AYN Group tarafından gerçekleştirilecek olan Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi eylül ayında gerçekleştirilecek. Zirvede Mütekabiliyet Yasası ve fırsatlar anlatılacak.

Türkiye'de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren Inrema ve Dubai merkezli AYN Group tarafından düzenlenen Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, 17-18 Eylül 2013 tarihinde Kuveyt’te iki ülkenin sektör temsilcilerini buluşturacak. Bu yıl ilk defa düzenledikleri zirvede önceliklerinin mütekabiliyet yasasını anlatmak olduğunu vurgulayan Inrema Genel Koordinatörü Gökhan Ilgar, dünya petrol rezervinin yüzde 10’una sahip Kuveyt’in gayrimenkul yatırımlarında en çok Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi. Türkiye gayrimenkul sektörünün kuruluşlarının desteği ile gerçekleşecek zirvede, beş ayrı konu başlığı ele alınacak. 'Mütekabiliyetin kaldırılmasının yabancı yatırımcılara getirdiği avantajlar' başlığının ön plana çıkacağı zirvede, 'Türk gayrimenkul sektörünün bugünü ve geleceği', 'Türkiye’de gayrimenkul yatırım fırsatları', 'Türk gayrimenkul sektörüne Kuveyt'ten bakış' ve 'Arap yatırımının Türkiye’deki geleceği' sektör temsilcileri ve uzmanları tarafından ele alınacak.

Başta gayrimenkul müteahhitlik şirketleri olmak üzere, GYO, mimar, danışmanlık, bilişim, AVM, perakende, otel, bankacılık gibi alanlarda çok geniş bir katılımcı profilini buluşturacak olan Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi’ne, Türkiye’den ve Kuveyt’ten bine yakın ziyaretçi kabul edilecek. İki ülke arasında öneli iş bağlantılarının gerçekleşmesine zemin hazırlayacağını kaydeden Gökhan Ilgar "Bu zirve sayesinde; dünya petrol rezervinin yüzde 10’una sahip Kuveyt’in gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği ikinci ülke olan Türkiye’nin gayrimenkul potansiyelini anlatabileceğiz” dedi. Ilgar, Kuveyt’in, Mayıs 2012 tarihinde çıkan mütekabiliyet yasasından sonra Türkiye’den en fazla gayrimenkul alan körfez ülkesi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Star