Piyasalar Satışa Teslim Oldu - Son Dakika
Finans

Piyasalar Satışa Teslim Oldu

Piyasalar Satışa Teslim Oldu

Haftanın ikici işlem gününü geride bırakan endekslerde Avrupa gerilimi yine üst sırlarda yer aldı

23.10.2012 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisse senedi piyasalarında ve emtialarda düşüş yaşanırken bir süredir rahat nefes aldıran İspanyol tahvil faizleri yeniden hareketlenmeye başladı.

Haftanın ikici işlem gününü geride bırakan endekslerde Avrupa gerilimi yine üst sırlarda yer aldı. Çin'de fabrikaların zayıfladığına dair veriler ile sabah Asya'da karışık seyir bir süredir pozitif hareketi sürdürmeye çalışan Avrupa'da da işlerin bozulmasına neden oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu İspanya'dan Rajoy'un galibiyetle çıktığı seçimler ülkenin yardım konusunda elini güçlendirdiği algısını arttırırken bu görüşün etkisinin kaybetti gözleniyor. İspanya'nın daralamaya devam ettiği yönündeki verilere yine ülkede 5 eyaletin notunun kırıldığı bilgisi eklenince satışlar daha netleşmiş oldu. Avrupa'da Özellikle Almanya ve İngiltere arasında artan gerilim de Avrupa'da satış dalgasına destek oldu. Avrupa'da Stoxx 600 tarafında yüzde 1.4'lik düşüş yaşandı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD tarafında açılışta aynı doğrultuda gerçekleşti. Hayal kırıklığı yaratan DuPont ve 3M bilançolarına işten çıkarmalar da eklenince endeksler S&P 500 tarafında yüzde 0.9'luk düşüşle güne başlarken satışlar ilerleyen saatlerde daha da arttı. 3M ve DuPont en az yüzde 3.4'lük değer kaybı yaşarken, Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. ve Dow Chemical Co. gibi firmalar, küresel yavaşlama endişeleriyle beraber yüzde 3.2 geriledi. Endeksler yüzde 1 üzerinde düşüş yaşıyor. DOW yüzde 1.86gerilerken S&P 500 ise yüzde 1.71 düşüyor. Nasdaq ise Apple'ın iPad Mini'yitanıtması beklenen günde yüzde 1.30 değer kaybı yaşıyor.

Gözler FED'in bugün başlayan FOMC toplantısında. FED'in bu toplantıda 'opretaion twist'in vadesini uzatabileceği yönünde haberlerde piyasaların yakında takip ettiği detaylar arasında.

İMKB, alım ağırlıklı seyrinardından satışları karşılamaya çalıştı. İlk seansta en yüksek 71341 puanı gören İMKB 100 Endeksi, 70000 ile 71300 aralığında hareket etti. İkinci seansta hızlı satışlarla 70500 desteğine gevşeyenBileşik Endeks kapanışa doğru gelen tepki alımları ile günü 70762.31 puan ile (%0.64)457.1 puan artıda tamamladı. İşlem hacmi birinci seansta 582.679.601 TL, ikinci seansta 889.856.740 TL olurken, toplam işlem hacmi 1.472.536.341 TL olarak gerçekleşti.

ABD ekonomisinde görünüm ve şirket karlarının olumlu görünmesiile Avrupa hisse senetleri piyasasının güne yükselişle başlayacağıbeklentisine karşın, İMKB güne alım ağırlıklı bir seyirle başladı. Yurtiçinde olumlu gelen kapasite kullanım oranı verileri ve Fitch'ten ekonomik görünümün ya da kredi notunun artacağına yönelik beklentilerin fiyatlanması düşüşü sınırladı ve tepki hareketine yol açtı.

MSCI Dünya endeksinde yüzde 0.7'lik düşüş yaşanırken MSCI gelişmekte olan piyasalar endeksinde yüzde 0.8'lik geri çekilme gözleniyor.

Gün sonunda para piyasalarında dolar TL yeniden yüzde 1.80'e çıkarken euro TL 2.3416 seviyesinde. Euro Dolar paritesi ise aynı saat itibariyle 1.30'un altında çekildi. Parite 1.2961 olurkensepet kur 2.07'den başladığı günde 2.08'e yükseldi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Piyasalar Satışa Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement