14 Yıldır Aldığı Emekli Maaşı Kesilen Yaşlı Adamın Maaş Sevinci - Son Dakika
Genel

14 Yıldır Aldığı Emekli Maaşı Kesilen Yaşlı Adamın Maaş Sevinci

(TOKAT)14 yıldır aldığı emekli maaşı kesilen yaşlı adamın maaş sevinci Toka"ta 14 yıldır aldığı Bağ-Kur maaşı, SGK denetmeleri tarafından yapılan incelemede oda kayıtlarında usulsüzlük tespit edilmesi üzerine kesilen 84 yaşındaki Burhan Yiğit'in maaşı 5 yıl sonra tekrar bağlandı.

04.04.2017 12:22

(TOKAT)14 yıldır aldığı emekli maaşı kesilen yaşlı adamın maaş sevinci

Toka"ta 14 yıldır aldığı Bağ-Kur maaşı, SGK denetmeleri tarafından yapılan incelemede oda kayıtlarında usulsüzlük tespit edilmesi üzerine kesilen 84 yaşındaki Burhan Yiğit'in maaşı 5 yıl sonra tekrar bağlandı.

TOKAT - Tokat'ta, Sosyal Güvenlik Kurumu denetmenleri tarafından yapılan incelemede oda kayıtlarında usulsüzlük tespit edilmesi üzerine 14 yıldır aldığı Bağ-Kur maaşı kesilen, 84 yaşındaki Burhan Yiğit'in maaşı 5 yıl sonra tekrar bağlandı.

Tokat'ta lokantacılık yaparken 1998 yılında Bağ-Kur'dan emekli olan 2 çocuk babası Burhan Yiğit'in 14 yıldır aldığı maaşı 2012 yılında SGK denetmenlerinin ağır cezada yürümekte olan bir dava kapsamında yaptıkları araştırmada ortaya çıkan bir usulsüzlükten dolayı kesilmişti. 5 yıldır maaş alamayan Burhan Yiğit zor günler geçirirken, sevindirici haberi Tokat Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Turgut Pekdemir verdi. Burhan Yiğit'i evinde ziyaret eden Pekdemir, Burhan dedeye maaşının bağlandığı müjdesini verdi. Ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem'in selamlarını Burhan dedeye ileten Müdür Pekdemir, "Burhan amcamızın oda kayıtlarında yapılan denetim sonrasında kesilmişti. Ancak 2014 yılında yeni bir yasa çıktı. Oda kayıtları geçersiz sayılsa bile inceleme kaydında bir oda kaydına rastlanması durumunda parasını da 2013 yılına kadar düzenli olarak yatırmışsa maaşların tekrar bağlanması hususunda bir kanun çıktı. Bizde Burhan amcanın dosyasını Sayın Müsteşarımız Ahmet Erdem'in hususi ilgilenmesi sonucu tekrar inceledik. 1978 yılındaki oda kaydına istinaden Burhan amcamızın Bağ-Kur'unu geçerli sayarak maaşını tekrar bağladık" dedi. Pekdemir, 5 yıldır kesilen maaşın ise toplu olarak verilmesi için çalışma yapıldığını sözlerine ekledi.

İlk maaşı ile borçlarını ödeyecek

5 yıl sonra tekrar maaşına kavuşmanın sevincini yaşayan Burhan Yiğit,"5 yıldır yardımlarla ayakta durmaya çalışıyordum. Yani valimiz, belediye başkanımız yardım ediyordu öyle geçiniyorduk. Bunalmadık şükrediyorduk. Bugün geldiler müjde verdiler. Bu ayın 25'inde maaşımı çekmeye gideceğim. İlk maaşımla borçlarımı ödeyeceğim. Mutluyum, Allah memleketimize devletimize, ordumuza kuvvet versin. Başımızdan güzel insanlar eksik olmasın" dedi.

65 yaşındaki Raziye Yiğit ise 5 yıldır aşevinde aldıkları yemek ve yardımlar ve 65 yaş aylığı ile ayakta durmaya çalıştıklarını ifade ederek,"Ümidimiz yoktu ama müjdeli haberle sevindik. Allah razı olsun devletimizden, milletimizden herkesten. Çok şükür artık maaş alabileceğiz" diye konuştu.

Olayın geçmişi

Tokat'ta 1998 yılında Bağ-Kur'dan emekli olan lokantacı Burhan Yiğit'ın, Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odasındaki kayıtlarında, 2012 yılı Ağustos ayında Teftiş Kurulu Başkanlığının talimatına istinaden SGK denetmenleri tarafından inceleme yapılmıştı. Yapılan inceleme sonucu Burhan Yiğit'in oda kayıtlarında usulsüzlük tespit edilerek kayıtların geçersiz olduğu kanaatine varılırken, 15 yıl prim ödeme şartını yerine getirmemiş sayılarak 14 yıldır aldığı maaşı kesilmişti. Geriye dönük olarak 55 bin lira borç çıkarılarak SGK tarafından Burhan Yiğit hakkında İş Mahkemesine dava açılmıştı. Ayrıca yapılan soruşturmada 40'a yakın esnafın sicil, oda, maliye kayıtlarında aksaklıkların bulunması nedeniyle maaşı kesilmişti.

14 Yıldır Aldığı Emekli Maaşı Kesilen Yaşlı Adamın Maaş Sevinci
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 14 Yıldır Aldığı Emekli Maaşı Kesilen Yaşlı Adamın Maaş Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement