Fırın Çalışanlarının 300 Derece Sıcaklıkta Oruç Sınavı - Son Dakika
Genel

Fırın Çalışanlarının 300 Derece Sıcaklıkta Oruç Sınavı

Fırın çalışanlarının 300 derece sıcaklıkta oruç sınavıADIYAMAN - Adıyaman'da tatlı ustaları, 250-300 dereceyi bulan fırın sıcaklığına rağmen oruç tutarak ibadetlerini gerçekleştiriyor.

31.05.2017 15:26

Fırın çalışanlarının 300 derece sıcaklıkta oruç sınavı

ADIYAMAN - Adıyaman'da tatlı ustaları, 250-300 dereceyi bulan fırın sıcaklığına rağmen oruç tutarak ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan tatlı ustaları, 250- 300 santigrat derecelik sıcaklığa ulaşan fırınların başında çalışarak zor koşullara rağmen oruçlarını ifa ediyorlar.

Sahur saatinden sonra mesaiye başlayan fırın ustaları, 15.00'a kadar tatlı imalat ederek 250- 300 derece sıcaklığı bulunan fırınlarda tatlı pişiriyorlar.

Tatlı ustaları, tatlı pişirmek için fırının sıcaklığından olumsuz etkilenmelerine rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini söyleyen fırın ustaları her işin bir zorluğunun olduğunu belirtiler.

Ramazan ayının oldukça güzel geçtiğini sıcaklıktan dolayı zorlandıklarını söyleyen tatlı ustası Yaşar Altun, "Yaptığımız tatlıları 250-300 derece sıcaklıkta pişiriyoruz. Baklavalarımızı odun ateşinde pişiriyoruz, illaki zor, her mesleğin kendisine göre zorluğu var bizim ki biraz daha zor.

Ama çok şükür rabbim bize o sabrı veriyor, dayanma gücü veriyor. Hem orucumuzu tutuyoruz hem de baklavamızı yapıyoruz" dedi.

Tatlı ustası Abdullah Beyaz ise, "Şuanda gördüğünüz gibi fırınımız 250-300 derece arasında. Bizlerde bu sıcaklıkta hem oruç tutuyoruz hem de işimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fırın Çalışanlarının 300 Derece Sıcaklıkta Oruç Sınavı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Fırın Çalışanlarının 300 Derece Sıcaklıkta Oruç Sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement