Suriyeliler Ülkelerine Geri Dönüyor - Son Dakika
Genel

Suriyeliler Ülkelerine Geri Dönüyor

Suriyeliler ülkelerine geri dönüyorKİLİS - Suriye'de iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine kesin dönüş yapıyorlar.

11.12.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeliler ülkelerine geri dönüyor

KİLİS - Suriye'de iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine kesin dönüş yapıyorlar.

7 yıldır kargaşa ile iç savaşın kargaşanın sürdüğü ülkelerinden kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bazıları Fırat Kalkanı Harekatı ile güven, barış ve huzur ortamının sağlandığı şehirlerine dönüyor. Kilis'e gelen bazı Suriyeliler, kendi istekleri ile bir daha Türkiye'ye dönmemek üzere ülkelerine gitmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'nda geri gönderme merkezine kayıt işlemlerini yaptırıyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüsler ile Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. Ortalama günde 100-200 arasında Suriyelinin ülkelerine kesin dönüş yaptıkları bildirildi. Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Cumartesi ve Pazar günleri hariç haftanın 5 günün sürdüğü bildirildi.

Suriyeliler Ülkelerine Geri Dönüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Suriyeliler Ülkelerine Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement