Yolda Erkek Arkadaşı Tarafından Şiddete Uğrayan Kadını, Onlarca İnsan Görmemezlikten Geldi - Son Dakika
Genel

Yolda Erkek Arkadaşı Tarafından Şiddete Uğrayan Kadını, Onlarca İnsan Görmemezlikten Geldi

Yolda erkek arkadaşı tarafından şiddete uğrayan kadını, onlarca insan görmemezlikten geldi Erzincan Üniversitesi öğrencileri 'Kadına Şiddet'in sosyal deney videosunu çekerek, toplumsal duyarlılığı gözlemlediERZİNCAN - Erzincan Üniversitesi Toplumsal Duyarlı Gençlik Kulübü öğrencileri, kentin...

24.03.2017 14:38

Yolda erkek arkadaşı tarafından şiddete uğrayan kadını, onlarca insan görmemezlikten geldi

Erzincan Üniversitesi öğrencileri 'Kadına Şiddet'in sosyal deney videosunu çekerek, toplumsal duyarlılığı gözlemledi

ERZİNCAN - Erzincan Üniversitesi Toplumsal Duyarlı Gençlik Kulübü öğrencileri, kentin en kalabalık caddesi üzerinde toplumsal duyarlılığı gözlemleme adına 'Kadına Şiddet' sosyal deney videosunu çektiler. Çekilen görüntülerde erkek arkadaşı tarafından şiddete uğrayan kadını, yoldan gelip geçenlerin görmemezlikten gelerek hiçbir müdahalede bulunmadan yollarına devam ettikleri görüldü.

Erzincan Üniversitesi Toplumsal Duyarlı Gençlik Kulübü öğrencileri "Erzincan'da şiddete maruz kalmış bir kadın görseydiniz ne yapardınız?" sorusundan yola çıkarak "Bir yunusun çığlığı gibidir. Kadının sessiz çığlığı. Duymayı istemek lazım! Korkmayın, susmayın, sessiz kalmayın! Çevremizi şiddet, eşitsizlik, cinayet kaplamasın; düşlerimize yer kalsın" sloganıyla sosyal deney gözlemlemesi yaptılar.

Sevgili rolündeki bir erkek ve kadın öğrenci, Erzincan'da vatandaşların en yoğun olduğu cadde üzerinde tartışıp kavga etmeye başladı. Rol gereği erkek arkadaşının şiddetine uğrayan kadını yoldan gelip geçenler görmeleri halde görmezlikten gelerek yollarına devam ettiler. Çekilen videoda vatandaşların yaşanan olaya kayıtsız kaldıkları ama iki polisin duruma hemen müdahale ettikleri gözlendi.

Videonun devamında ise şiddete uğrayan öğrencinin otobüs durağında yalnız beklediği ve ağladığını fark eden Erzincanlı iki kadının yardım etme çalışmaları yansıdı. Bir süre sonra öğrencilerin olayın sosyal deney için çekilen bir çalışma olduğunu söylemeleri üzerine kadınların şiddet gören kadın rolünü canlandıran öğrenciye sarılıp sevgiyle bağırlarına basmaları hoş bir görüntü oluşturdu.

Yolda Erkek Arkadaşı Tarafından Şiddete Uğrayan Kadını, Onlarca İnsan Görmemezlikten Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yolda Erkek Arkadaşı Tarafından Şiddete Uğrayan Kadını, Onlarca İnsan Görmemezlikten Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement