1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Maltepe'de Yapıldı - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Maltepe'de Yapıldı

Sendikalar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Maltepe Etkinlik Alanı'nda yapıldı. Polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Konuşmalarda işçi sınıfının birlik ve mücadele çağrısı yapıldı. Kalabalık olaysız dağıldı.

01.05.2023 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 MAYIS Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Maltepe miting alanında yapıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Maltepe Etkinlik Alanı'nda yapıldı. Sendikalar ve vatandaşlar saat 10.30'dan itibaren alana girmeye başladı. Polis ekipleri, alanının girişinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sendikalar kortejler halinde alana giriş yaptı.

Kutlamalar 1 Mayıs marşı ile başladı. Türkçe, Arapça ve Kürtçe yapılan ortak basın açıklamasında, Bugün işçi sınıfının, emekçilerin sesine, sözüne, gücüne ve birliğine hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Kapitalizm bugün dünya halklarına daha fazla sömürü, daha fazla eşitsizlik, daha fazla yağma, daha fazla yıkım vaat ediyor ifadelerine yer verildi. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu da kısa bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu, Başta işçi sınıfı olmak üzere, üretimden gelen gücümüzle hayatı her gün yeniden üreten ellerimizle eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın ve kardeşliğin, emeğin Türkiye'sini hep birlikte kuracağız. Üretenlerin, yöneten olduğu bir düzeni kurana kadar mücadeleye var mısınız O zaman sevgili dostlar; o zaman sevgili kardeşler, hep birlikte büyük ustanın davetiyle verelim sözümüzü. Yok edeceğiz, insanın insana kulluğunu. Bu davet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. bu hasret bizim. Bir kere daha sevgili kardeşlerim, bayramımız kutlu yolumuz açık olsun diye konuştu.

Konuşmaların ardından kalabalık olaysız dağıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Maltepe\'de Yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Maltepe'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement