1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun - Son Dakika
Güncel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun

Denizcilik tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı millet olarak bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.

04.07.2013 10:33

87 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çıkarılan kanunla birlikte yabancıların elinde olan hâkimiyet sona ermiş, denizlerimizdeki egemenlik hakkı yurttaşlarımıza geri verilmiştir.

Bu millî adımdan sonra adeta şaha kalkan Türk denizciliği, ne yazık ki daha sonraki dönemlerde kendisine gereken önemin verilmemesi neticesinde gerileme dönemine girmiş ve hak ettiği yere tam olarak ulaşamamıştır.

Ancak son yıllarda atılan kararlı adımlar ve yatırımlar neticesinde, ülkemiz tekrar yüzünü denize dönmüş, sektör hızlı bir büyüme ve gelişme sürecine girmiştir. Sayın Bakanımız Binali YILDIRIM'ın önderliğinde sektör sorunlarının çözülmesi ile birlikte bu alanda çok büyük mesafeler kaydedilmiştir. Bu anlamda ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden, balıkçılığa her geçen gün gelişen denizciliğimiz, bizlere gurur verirken, "Seyir Emniyetinden Taviz Yok!" sloganıyla yola çıkan ve 7/24 esasına göre hizmet veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz de, seyir emniyetinin artırılması noktasında Bakanlığımızın destekleriyle yürütülen yatırımlarına ara vermeden filosundaki gücüne güç katarak bölgesinde güven veren bir kuruluş olmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, anarken, denize emek ve gönül veren tüm denizcilerimizin, "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nı yürekten kutlar, saygılar sunarım.

Rüzgârlarınız sakin, denizleriniz durgun, pruvanız neta olsun. Allah selamet versin…

Kapt. Salih ORAKCI

Genel Müdür

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement