11 Aylık Bebeğin Akciğerine Kaçan Çekirdek Kabuğu Az Daha Öldürüyordu - Son Dakika
Güncel

11 Aylık Bebeğin Akciğerine Kaçan Çekirdek Kabuğu Az Daha Öldürüyordu

11 Aylık Bebeğin Akciğerine Kaçan Çekirdek Kabuğu Az Daha Öldürüyordu

– GİRESUN'da nefes borusundan giren ve akciğere saplanan çekirdek kabuğu nedeniyle nefes almakta zorlanan 11 aylık Ali Ayar adlı bebek, ambulans helikopterle getirildiği Rize'de ameliyata alınarak kurtarıldı.

12.06.2015 17:33

– GİRESUN'da nefes borusundan giren ve akciğere saplanan çekirdek kabuğu nedeniyle nefes almakta zorlanan 11 aylık Ali Ayar adlı bebek, ambulans helikopterle getirildiği Rize'de ameliyata alınarak kurtarıldı.

Dün evinde oynadığı sırada bir anda nefes alması zorlaşan 11 aylık Ali bebek, ailesi tarafından Giresun'da özel bir hastaneye götürüldü. Bebeğin nefes borusundan giren çekirdek kabuğunun akciğere saplandığının belirlenmesi üzerine bebek, ambulans helikopterle Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Doç. Dr. Ahmet Salih Calapoğlu ve ekibinin ameliyata aldığı bebeğin akciğerine saplanan çekirdek kabuğu operasyonla çıkartıldı. Küçük bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve birkaç gün daha hastanede gözlem altına tutulacağı öğrenildi.

GELDİĞİNDE DURUMU CİDDİYDİ

Hastanede küçük bebeği ve ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, küçük bebeğin hastaneye getirildiğinde sağlık durumunun ciddi olduğunu belirterek, "Ana hava yolundan akciğerine kadar ulaşan kabuklu yabancı cismi başarılı bir operasyonu ile aldık. Kabuklu cismin akciğerin derinlerine kadar gitmemesi de bizim için büyük bir şans. Yoksa operasyonu açık ameliyatla yapmak zorunda kalacaktık. Kapalı yöntem dediğimiz bronkoskopi ile ameliyatı gerçekleştirdik" dedi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11 Aylık Bebeğin Akciğerine Kaçan Çekirdek Kabuğu Az Daha Öldürüyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement