130. İstanbul Film Festivali - Son Dakika
Güncel

130. İstanbul Film Festivali

130. İstanbul Film Festivali

*"Sinemada İnsan Hakları" yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü'nü (FACE), yönetmen Juanita Wilson, "Yokmuşum Gibi/As If I'm Not There" adlı filmle kazandı.

17.04.2011 01:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-"ALTIN LALE"LER VE FESTİVAL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

* Yönetmen Pirselimoğlu'nun "Saç" Filmi, Yılın En İyi Türk Filmi, En İyi Yönetmeni ve En İyi Kadın Oyuncu Ödüllerini aldı

*Sedat Yılmaz'ın yönettiği "Press" 4 dalda ödüle layık görüldü

*"Sinemada İnsan Hakları" yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü'nü (FACE), yönetmen Juanita Wilson, "Yokmuşum Gibi/As If I'm Not There" adlı filmle kazandı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Film Festivali'nin ödülleri Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki kapanış galası ve ödül töreninde sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Mehmet Ali Alabora'nın üstelendiği gecede "Sinemada İnsan Hakları" yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü'nü (FACE), yönetmen Juanita Wilson, "Yokmuşum Gibi/As If I'm Not There" adlı filmle kazandı.

ULUSLARARASI YARIŞMA ALTIN LALE ÖDÜLÜ

İstanbul Film Festivali'nde 1985 yılından beri verilen "Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü son iki yıldır Eczacıbaşı Topluluğunun desteğiyle Şakir Ezcacıbaşı anısına veriliyor. Şakir Eczacıbaşı anısına verilen 'Altın Lale Uluslararası Yarışma Ödülü" bu yıl, Mısırlı yönetmen Ahmad Abdalla'nın Mikrofon adlı filmine verildi. Uluslararası Yarışma'da 'Jüri Özel Ödülü" Türkiye'yi temsil eden, Seyfi Teoman'ın Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmiyle, Federico Veiroj'un Faydalı Hayat filmi arasında paylaştırıldı.

ULUSAL ALTIN LALE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

'Ulusal Yarışma Altın Lale Yılın En İyi Türk Filmi" ödülü Tayfun Pirselimoğlu'nun Saç filmine verildi. 'Altın Lale Yılın En İyi Yönetmeni" ödülü de Saç filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu'na verildi. Sedat Yılmaz'ın Press filmi Ulusal Yarışma'nın 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 'En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Saç filmindeki rolü ile Nazan Kesal'ın oldu. Bu yıl Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri'sinin seçtiği 'En İyi Erkek Oyuncu", Görünmeyen filmindeki rolüyle Ahmet Mekin oldu. Ulusal Yarışma'da 'En İyi Senaryo Ödülü'ne Zefir filmiyle Belma Baş layık görüldü. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma'daki 'En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülü Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmiyle Birgit Gudjonsdottir'e verildi. Altın Lale Ulusal Yarışma'da 'En İyi Müzik Ödülü'nü Ahmet Kenan Bilgiç Atlıkarınca filmiyle kazandı. Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI Ödülleri ise Uluslararası Yarışma'da Tran Anh Hung'un İmkansızın Şarkısı , Ulusal Yarışma'da Sedat Yılmaz'ın Press adlı filmlerine verildi.

AVRUPA KONSEYİ SİNEMA ÖDÜLLERİ

'Sinemada İnsan Hakları" yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü FACE'e Juanita Wilson'un yönetmenliğini üstlendiği Yokmuşum Gibi layık görüldü. 'Sinemada İnsan Hakları" yarışmasında Jüri Özel Ödülü'ne ise Press layık görüldü.

RADİKAL HALK ÖDÜLÜ

Radikal Gazetesi tarafından verilen Halk Ödülü hem uluslararası hem de ulusal yarışmada izleyicilerin oylarıyla saptanan filmlere verildi. Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık'ın açıkladığı Halk Ödülü'nü Uluslararası Yarışma'da Seyfi Teoman'ın

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Ulusal Yarışma'da İlksen Başarır'ın Atlıkarınca adlı filmleri kazandılar.

SEDAT YILMAZ'A BİR SONRAKİ FİLMİNDE KULLANILMAK ÜZERE 30 BİN DOLARLIK PARA ÖDÜLÜ

Festivalin "Türkiye Sineması" tema sponsoru Efes, ulusal yarışma kapsamındaki filmler arasından FIPRESCI Jürisi tarafından seçilen ve Onat Kutlar anısına ödüllendirilen "Press" filminin yönetmeni Sedat Yılmaz'a, bir sonraki filminde kullanılmak üzere 30 bin dolarlık para ödülü verdi. 30. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni'nin ardından konuklar, bu yıl yabancı dilde en iyi film Oscar ödülünü de alan, yönetmenliğini Susanne Bier'in yaptığı Daha İyi Bir Dünyada adlı filmi izlediler.

YARIN 30. İstanbul FİLM FESTİVALİ SONA ERİYOR

30. İstanbul Film Festivali'nin kapanış etkinlikleri, Pera Palace'da Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalin ulusal ve uluslararası konukları, Altın Lale için yarışan filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle sinema dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı bir partiyle devam etti. 17 Nisan Pazar günü, Fitaş Sineması Salon 1'de 13. 30 seansında Altın Lale Ulusal Yarışma Ödülü'ne layık görülen Saç, 16. 00 seansında ise Altın Lale Uluslararası Yarışma Ödülü'nü kazanan Mikrofon adlı film gösterilecek. 30. İstanbul Film Festivali, pazar akşamı yedi festival sinemasındaki 21. 30 seanslarındaki gösterimlerin ardından sona ermiş olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 130. İstanbul Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement